{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

کنسرت بانوان در ظهر تابستانی

اجرای "سیمین غانم"، همراهی اشک و لبخند

اجرای "سیمین غانم"، همراهی اشک و لبخند
کدخبر : 359

ظهر روز جمعه 21 تیرماه، ساعت 14 تا 16 "سیمین غانم" بانوی پیشکسوت آواز ایران به همراه گروه نوازنده‌ی خود، کنسرتی با اجرای بیش از 20 قطعه را برای بانوان علاقه مند به موسیقی در تالار وحدت برگزار کرد.

اقتصاد هنر آنلاین- فرزانه شهریاری؛ کنسرت "سیمین غانم" گرچه در ساعت نامعمول دیگر کنسرت ها و رویدادهای فرهنگی و هنری و در زمانی که گرما به اوج خود می رسد، برگزار شد؛ اما جالب است که این زمانبندی نامتعارف نتوانسته بود مانع آمدن علاقه مندان (بانوان) برای گوش سپردن به صدای بانویی شود که جزو معدود بانوان خواننده ایست که ضمن این که مردم با آن بسیار خاطره دارند، در ایران مانده است و می خواند...گرچه تنها برای بانوان. 

در این کنسرت بانوان سارا احمدی (دف)، آزاده شمس (ویولون)، آرمینا جعفری (درامز)، فروغ فضلی (پیانو) و ارغوان منتظری (فلوت)  با لباس هایی طراحی شده و یک دست به هنرنمایی پرداخته و آواز غانم را همراهی کرند.

در این اجرا بیش از 20 قطعه موسیقی نواخته و خوانده شد، کنسرت با قطعه‌ی "ذکر علی" آغاز شد و با اجرای "گل گلدون من" پایان گرفت. 

 

دومین قطعه‌ای که در این کنسرت اجرا شد، "قلک چشات" سروده‌ی "سعید دبیری" و به آهنگسازی "فریبرز لاچینی" بود، این آلبوم در زمان خودش بسیار مطرح و شنیده شد. قطعات این آلبوم ترانه های سیب، آتش، مرد من، از تو تنها شدم (گل گلدون من)، پرنده، گل چشمک، هم‌ نفس، قفس باران، طرح ظلفات و رها شدم را در خود جای داده است.سومین قطعه ای که نواخته شد،"موسم گل از پروا" بود و قطعه‌ی چهارم نیز تصنیف عاشقانه‌ی "بردی از یادم"، سروده‌ی "پرویز خطیبی" و به آهنگسازی "مصطفی گرگین زاده بود. و اما پنجمین قطعه‌ای که از جمله‌ی قطعات پرطرفدار میان همه‌ی نسل هاست و بارها توسط خوانندگان مختلف بازخوانی شده است، قطعه‌‌ی "گل گلدون من" به ترانه سرایی" فرهاد شیبانی" و آهنگسازی" فریدون شهبازیان" بود، که مخاطبان را بسیار با خود همراه ساخت. ششمین قطعه‌ای که بانو غانم برای تماشاگرانش نواخت قطعه‌ی گیلکی وشاد "آها بوگو" بود که فضا و حال و هوای این اجرا را  بسیار تغییر داد. هفتمین قطعه‌ نیز یکی از پرطرفدار ترین ترانه هایی بود که بانو غانم در کارنامه‌ی کاری شان دارند، "بگو مرد من"، سروده‌ی "ایرج جنتی عطایی" و آهنگسازی "بابک بیات"؛ "ستاره‌ی نوید" نیز هشتمین قطعه به ترانه سرایی و آهنگسازی بانو غانم بود که نواخته شد. قطعه‌ی بعدی نیز "پرکن پیاله را" بود... و قطعه‌ی آشنا  و محبوب "بارون بارونه" نیز پایان بخش، قسمت اول اجرای این کنسرت بود. 

در این حین که خانم غانم و گروه نوازنده اش برای تعویض لباس و  بازیابی تنفس زمانی خریدند، "رویا شعبانخانی"، ضمن خوشامد گویی و تاکید بر لزوم رعایت چهارچوب های گذاشته شده برای کنسرت بانوان، برای پایداری در برگزاری این دست رویدادها، راجع به موضوعی که به گفته ایشان دغدغه‌ی این روزهایمان است، یعنی "فرزندسالاری"  مطلبی را از کتاب "پیامبر" نوشته‌ی "جبران خلیل جبران" بازخوانی کردند:

و آنگاه زنی که کودکی در آغوش داشت گفت:

برای ما از فرزندان سخن بگوی.

پیامبر گفت:

فرزندان شما به حقیقت، فرزندان شما نیستند،

آنها دختران و پسران زندگی اند در سودای خویش.

این جوهر حیات است که به شوق دیدار خویش،

هردم از گوشه ای سر بر می کند.

آنها از کوچه ی وجود شما می گذرند،

اما از شما نیستند.

و اگرچه با شمایند، به شما تعلق ندارند.

عشق خود را بر آنها نثار کنید،

اما اندیشه هایتان را برای خود نگه دارید.

زیرا آنها را نیز برای خود، اندیشه ای دیگر است.

جسم آنها را در خانه ی خود مسکن دهید،

اما روح آنان را آزاد گذارید...

پس از آن و در حین زمان استراحت، دونوازی کوتاهی از سازهای دف و درامز اجرا شد و پس از آن بخش دوم اجرا با قطعه‌ی "یاهو" نیز از سر گرفته شد،ترانه بعدی نیز "عاشقانه" نیز نام داشت که اثری به ترانه سرایی و آهنگ سازی بانو غانم بود. "ترانه‌ی افشاری" نیز قطعه‌ی بعدی این کنسرت بود که توسط "شهناز نیرومنش" سروده شده بود و خانم غانم آن را آهنگسازی کرده بود."ای گل من" از دیگر قطعات این اجرا بود که سال 1355 در آلبوم "به کنارم بنشین" این خواننده منتشر شده بود.

شاید یکی از پرطرفدارترین قطعاتی که به نسبت دیگر قطعات کمتر بازخوانی شده و تنها در انحصار صدای سیمین غانم مانده و جاودانه شده است، قطعه‌ی "سیب" و یا همان  "آسمون آبی" باشد که مخاطبان از ابتدای این اجرا منتظر شنیدنش بودند؛ ترانه‌ی این قطعه را "فرهاد شیبانی" سروده و آهنگسازی آن را "فریبز لاچینی" بر عهده داشته است. آهنگ محلی "گل علی" نیز بعد از آسمون آبی اجرا شد و بعد از آن قطعه‌ی "پرنده" که از جمله قطعات مورد علاقه‌ی خواننده‌ی کار (سیمین غانم است) خوانده شد.ترانه این قطعه را "اردلان سرفراز" سروده است و آهنگسازی اش را "حسن شماعی زاده" بر عهده داشته است. ترانه‌ی قدیمی "آمد نوبهار" دیگر آهنگی بود که نواخته و خوانده شد. و تصنیف "خانه بوی گل گرفت" نیز از جمله‌ی قطعات پایانی این اجرا بود."کی اشکاتو پاک می کنه" نیز از جمله‌ی قطعات پرطرفدار و آشنا بر ذهن و زبان مخاطبان این اجرا بود.قطعه شعری از غزلیات سعدی با نام "ز دستم بر نمی‌خیزد که یک دم بی تو بنشینم" نیز در این اجرا نواخته شد و این کنسرت نیز با اجرای  دوباره‌ی "گل گلدون من" و تشویق مخاطبانی با چشمان نم زده نیز پایان گرفت.   

IMG_5775

پیش از اجرا طبق قوانین وضع شده برای برگزاری کنسرت های بانوان در کشور، تلفن‌های همراه  بانوان ضبط می شود...و این صف برای دریافت گوشی هاست. 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها