{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

فهرست دریافت کنندگان حمایت‌های فرهنگی، هنری و دینی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

شفاف‌سازی با ابهام

شفاف‌سازی با ابهام
کدخبر : 469

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1397 روش جدیدی را در راستای شفاف‌سازی مالی آغاز کرد. این وزارتخانه دو سال است که فهرستی از افراد حقیقی و حقوقی که کمک‌های مالی از این وزراتخانه دریافت کرده‌اند را منتشر می‌کند. امسال نیز به سنت پارسال این لیست در قالب دو فایل اکسل بر روی وبسایت وزارت فرهنگ و ارشاد قرار گرفته. نام 86 نفر از اشخاص حقیقی در قالب فعالیت های فرهنگی، هنری و دینی در این فهرست وجود دارد که در مجموع مبلغ ١٤ میلیارد و ٩٠٠ میلیون و ٥٠٠ هزار ریال کمک دریافت کرده‌اند؛ و 161 مورد پرداخت کمک‌های مالی به چندین موسسه حقوقی که مجموع آن یک هزار و ٣٠٥ میلیارد ریال است.

اقتصاد هنر آنلاین- شفق ابوسبا؛ در سال‌های اخیر که هر روز خبری جدید درباره‌ی فساد مالی در ادارات و موسسات کشور را می‌شنویم، این حرکت وزارت ارشاد اسلامی می‌تواند قدمی مثبت و پایه‌گذار الگویی مناسب برای دیگر وزراتخانه‌ها و موسسات باشد. ابهامات زیاد اما در این فهرست منتشر شده باعث می‌شود که در وهله اول به بی‌عدالتی‌های موجود در شرایط قانون‌گذار فکر کنیم و بعد از آن این موضوع که وقتی در وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی که خود پیش‌قدم در امر شفاف‌سازی شده شاهد چنین اتفاق‌هایی هستیم در سطح کلان و در بخش‌هایی که می‌تواند بستر آماده‌تری برای فساد باشند، چه اتفاقی در جریان است؟

یکی از سئوال‌های اصلی که با انتشار این فهرست به ذهن متبادر می‌شود این موضوع است که این اشخاص و موسسات بر چه اساسی انتخاب شده‌اند. رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سئوال گفته است: اساس پرداخت بودجه حمایتی به موسسات و اشخاص غیرتابع وزارتخانه برنامه پیشنهادی و اجرا شده از سوی آن‌ها است. اما آیا فرصت مناسب و فراخوان‌هایی با شرایط برابر از سوی وزراتخانه برای بررسی برنامه‌های پیشنهادی اعلام می‌شود؟ چه مقدار از این انتخاب‌ها بر اساس سلیقه و روابط بوده و چقدر ضوابط؟ به‌نظر می‌رسد که سلیقه افراد در این انتخاب‌ها دخیل بوده چرا که به گزارش ایسنا استان قم بیشترین میزان دریافت کمک‌های مالی در سال گذشته را داشته است. اما آیا برای اعتلای فرهنگ و هنر نباید نابرابری‌ها را کنار زد و یکی از قدم‌ها این نیست که از طرف این وزراتخانه حمایت‌هایی یکسان به استان‌ها اختصاص داده شود؟

در این لیست ستون‌هایی وجود دارد که به معرفی موسسه دریافت کننده و شرح فعالیت‌هایی که بودجه به آن‌ها اختصاص یافته است می‌پردازد. متاسفانه این توضیحات تقریبا در هیچ یک از موارد باعث روشن شدن موضوع نمی‌شوند و بیشتر ایجاد سئوال، ابهام و تنقاض می‌کنند. نکته دیگر خود این موسسات دریافت کننده هستند، "موسسه فرهنگی هنری کارآفرینان فرهنگ و هنر" یکی از موسساتی است که مبلغ بسیار زیادی را دریافت کرده در حالی که ماهیت خود این موسسه اصلا مشخص نیست. موسسات بدون نام نشان زیادی در این فهرست وجود دارد که مشخص نیست نتیجه عملی فعالیت‌های آن‌ها چه بوده و با این منابع مالی توانسته‌اند چه آورده‌ی فرهنگی‌ داشته باشند.

نکته‌ی دیگر این است که چرا بیشتر مراکزی که این کمک‌ها را دریافت کرده‌اند فعالیت‌های مذهبی دارند بدون آن که حتی مشخص باشد در چه حوزه‌ای از هنر فعالیت می‌کنند.  آیا وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نهادی دولتی برای حمایت از همه‌ی رشته‌های هنری نباید مشخص کند که در هر ضمینه‌ی هنری به تفکیک چه مقدار هزینه کرده و چه فعالیت‌هایی انجام داده است؟

*

انتظار می‌رود حالا که این وزراتخانه داوطلبانه بانی چنین حرکت مثبتی شده است در طول سال این رویه را ادامه دهد و سعی کند گزارش‌هایی دقیق‌تر و باجزئیات بیشتر در سال‌‌های آینده برای ارائه آماده کند.

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر:

نظرات:
  • پاسخ

    ای بابا، حالا خوبه این ۴ میلیارد برای یه کاری هزینه میشه، برید ببینید هر سال چند برابر این مبلغ رو همین تعاونی کارآفرینان فرهنگ و هنر از محل فصل ۵ بودجه -کمک های بلاعوض- دریافت کرده و میکنه چی میشه.
    البته معلومه چی میشه، این موسسه وابسته به ارشاد، حیاط خلوت مالی وزرا و معاونین است.
    کافیه از سایت خود ارشاد، فهرست کمک های بلاعوض سال ۹۶ و ۹۷ رو به این موسسه و انتشارات این تعاونی ببینید.
    بیچاره ما مردم

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها