{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

دو تایپوگرافیِ بهزاد گلپایگانی از آرشیو استودیو دفتر را برای اولین بار در هنرام‌روز ببینید

کتاب زندگی و آثارِ بهزاد گلپایگانی رونمایی می‌شود

کتاب زندگی و آثارِ بهزاد گلپایگانی رونمایی می‌شود
کدخبر : 1426

مراسم رونمایی از کتابِ "بهزاد" در روز جمعه ۲۰ دی ماه از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ با حضور جمعی از اهالی هنرهای تجسمی و با سخنرانی (عباس مشهدی‌زاده، محمودرضا بهمن‌پور، مجید کاشانی و معراج قنبری) در خانه‌ی هنرمندان ایران (سالن استاد جلیل شهناز) برگزار خواهد شد.

به گزارش هنر‌ام‌روز، این کتاب نخستین پژوهش جامع درباره‌ی "بهزاد گلپایگانی" طراح گرافیک و نقاش معاصر است که توسط "نشر نظر" منتشر می‌شود. 

کتابِ بهزاد، حاصل نزدیک به دو سال پژوهش درباره‌ی "بهزاد گلپایگانی" طراح گرافیکِ معاصرِ ایرانی است. گلپایگانی جزو نخستین ورودی‌های هنرکده‌ی تزئینی و جزو اولین حلقه‌ی هنرمندانِ "مکتب سقاخانه" بود. او پس از تجربه‌های گوناگون هنری سرانجام حرفه‌ی گرافیک را انتخاب کرد و طراحی جلد کتاب را بستری مناسب برای بیانِ ایده‌هایش یافت. گلپایگانی در سال‌های حضور در انتشارات فرانکلین، برای نخستین بار مجموعه‌ای کاملاً متمرکز بر تایپوگرافی را در تاریخ طراحی گرافیک ایران پایه‌گذاری کرد. طرح جلدهای او حاصل مطالعه‌ی مداوم در ساختار حروف و ترکیبِ کلمه‌ها هستند. توجه به فضاهای خالی، بازی با اندازه‌ها، فضاهای مثبت و منفی و ارتباط معنایی فرم با محتوا از جمله خصوصیاتِ آثارِ قدرتمند و پیشروی این طراح هستند. ایده‌های او آنچنان از زمانه‌ی خود جلوتر بودند که دو دهه زمان نیاز بود تا پس از او، توسط طراحانِ دیگر درک، تکرار و گسترش یابند. 

گلپایگانی در دومین دست‌آورد مهم زندگی‌اش، مجموعه‌ی "سپید بر سپید" را خلق کرد. او در این تابلوها، قدرتِ اجرا و تسلط مثال زدنی‌اش بر حروف فارسی و کار با کم‌ترین امکاناتِ بصری را به رخ کشید. "بهزاد گلپایگانی" زندگی حرفه‌ای کوتاه و پُرثمری داشت. اما راهی که آغاز کرده بود نه به اراده‌ی خود بلکه به جبرِ مرگ نیمه‌کاره تمام شد.

گلپایگانی  متولد ۱۳۱۷ و از نخستین ورودی‌های هنرکده‌ی تزئینی و جزو اولین هنرمندان مکتب سقاخانه بود. بهزاد سال ۱۳۶۴ در سن ۴۷ سالگی درگذشت. 

کتابِ "بهزاد" پروژه‌ای از "استودیو دفتر" است که پژوهش و نگارش آن را "مجید کاشانی" و "معراج قنبری" بر عهده داشته‌اند.

unnamed (2)

 

 

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها