{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

اقتصادهنرآنلاین گزارش می‌دهد؛

دوسالانه‌ نقاشی ایران؛ گرفتار میانِ هست و نیست

دوسالانه‌ نقاشی ایران؛ گرفتار میانِ هست و نیست
کدخبر : 2

دوسالانه ها برای هنرهای تجسمی حکم نبضی دارند که قلبِ هنر را زنده نگاه می دارد. "دوسالانه‌ نقاشیِ معاصر ایران" نیز در سالِ ۱۳۳۷ و به منظورِ اعتلا هنر نقاشی شکل گرفت. در آن سال ها "مارکو گریگوریان" این سنت را بنیان گذاشت و سازمانِ فرهنگ و هنر نیز بانی برگزاری دوسالانه شد. بعد از انقلاب این دوسالانه به مدتِ دو دهه، گاه گاهی برگزار شد و هر بار هم دستاوردهایی داشت.

به گزارش اقتصاد هنرآنلاین، از طرفی گفته می شود دلیلِ توقف و عدمِ برگزاریِ دوسالانه در سالهای گذشته حاشیه ها و مشکلاتی بوده است. "معصومه مظفری" رئیس پیشینِ انجمن نقاشان به "اقتصاد هنر آنلاین" گفت:

"من سه سال رئیس انجمن بودم و دو سال هم عضو هیئت مدیره بودم، در نهایت 5 سال اخیر دو سالانه‌ی نقاشی برگزار نشد. در آن دوره به دنبال برگزاری "بینال نقاشی" به تنهایی نبودم."

انجمن نقاشانِ ایران نماینده‌ی نقاشان در فضا هنری ایران است. به نظر می رسد وظیفه‌ی این انجمن نخست برگزاری دوسالانه برای نقاشان بوده باشد. اما خانم مظفری معتقد است:

"نظر من برگزاری "بینال آرت" به جای بینال نقاشی بود. شورای سیاست گذاری اش و بخش پژوهشی این طرح هم شکل گرفت. طرح کلی ما در بینال آرت این بود که فراخوان داشته باشد، بخش عمده اش کیوریت بشود و قسمتی برای معرفی دو هنرمند تاثیر گذار داشته باشیم و عکاسی، مجسمه، نفاشی، اینستالیشن، نیوآرت و...همه در کنار هم ارائه بشوند. نمونه‌ی طرح مان را به آقای ملا نوروزی (معاونتِ وقت هنرهای تجسمی وزارت ارشاد) هم دادیم اما بینال آرت بودجه‌ی بیشتری می خواست و نیازمند موافقت تمامی انجمن ها برای شرکت در آن بود.

انجمن ها ترجیح می دادند که هم بینال خودشان را داشته باشند و هم در بینال آرت حضور داشته باشند که این بودجه بیشتری را می طلبید. جلسات متعددی برگزار شد و انجمن ها موافقت کردند اما تخصیص بودجه برای برگزاری بینال آرت و بینال های جداگانه امکان پذیر نبود وبرگزاری بینال آرت اتفاق نیفتاد."

به هر جهت دوسالانه‌ی نقاشی به محاق افتاد. اما گویا این بار انجمنِ نقاشانِ ایران برنامه ریزی کرده است تا دوسالانه ای بزرگ و جامع برای نقاشی برگزار کند. بانی برگزاری هم"انجمنِ هنرمندانِ نقاشِ ایران" است. "امیرراد" رئیس انجمنِ نقاشان وعده داده است دوسالانه ای فراگیر در سالِ 1399 در پیش باشد. او در این باره به خبرنگارِ "اقتصاد هنر آنلاین" گفت:

" بینال نقاشی یا دوسالانه نقاشی ایران بیش از یک دهه است که برگزار نشده است. بینال نقاشی از اواخر دهه ۳۰ در ایران برگزار شده است که روند برگزاری آن بعد از انقلاب بسیار بی‌نظم بوده و این نهاد به سبب وقفه‌های طولانی در رسیدن به اهداف تعریف شده خود ناموفق بوده‌است. انجمن هنرمندان نقاش ایران به عنوان متولی برگزاری بینال نقاشی ایران، در طی جلسات متعدد در هیأت مدیره و گفت و گو با افراد تاثیر گذار این حوزه تصمیم گرفت که دوباره بینال نقاشی ایران را بعد از این وقفه‌های طولانی برگزار کند.

جلسات شکل‌گیری دبیرخانه، شوراهای تخصصی و راهبردی  بینال و همچنین فراخوان‌ها و اعلان‌های عمومی آن در سال ۹۸ خواهد بود و بعد از شکل دادن به زیر ساخت های مناسب،  بینال نقاشی ایران در سال ۹۹ توسط انجمن هنرمندان نقاش ایران برگزار خواهد شد.

 بینال نقاشی ایران یک رویداد ملی است و هنرمندان نقاش ایران و ایرانی را رصد و میزبانی خواهد کرد. تلاش بر این است تا با شکل دادن به سازمان، ساختار و دبیرخانه دائم آن در انجمن هنرمندان نقاش ایران، روند برگزاری این رویداد در آینده به نظم درخور آن جهت تحقق اهداف آن برسد. روندی که بتواند به شکل تخصصی هنرهای تجسمی ایران و به ویژه رسانه نقاشی را رصد کرده و با شناسایی هنرمندان و برجسته کردن آثار به معرفی آن به عرصه‌های عمومی و تخصصی بپردازد."

امیر راد درباره‌ی بودجه‌ی بینال نقاشی ایران گفت:

"انجمن هنرمندان نقاش ایران ترجیح می دهد بودجه‌ی این رویداد را خود تامین کند، اگرچه دولت هم بودجه‌ای را به صورت اختصاصی جهت برگزاری بینال‌ها در اختیار انجمن‌ها قرار می‌دهد که در صورت نیاز و با حفظ استقلال انجمن هنرمندان نقاش ایران، از آن بودجه هم می‌توان بهره برد."

amir-raddd

دو سالانه ها به عنوانِ پلی که هنرمندانِ جوان را به فضای حرفه ای می شناساند و هنرمندانِ حرفه ای را در جایگاه خود تثبیت می کنند نیازمندِ حمایتِ تمامِ نهادها، اعم از خصوصی و دولتی هستند. "اقتصاد هنر آنلاین" امیدوار است این بار دو سالانه‌‌ی نقاشی پر بار تر از همیشه برگزار شود.

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها