{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

امیر نصر کم گویان، هنرمندِ هنرهای تجسمی در گفت و گو با اقتصاد هنر آنلاین مطرح کرد:

هنر شغلِ تمام وقت است

هنر شغلِ تمام وقت است
کدخبر : 241

اخیرا نمایشگاه آثارِ"امیر نصرکم گویان" در گالری "پیرسوک" شهر شیراز برگزار شده است. تم کلی آثارکم گویان ریشه در تجربیات چاپ دستی او دارد و حول تضاد میانِ واحدهای ارگانیک(حیات) و مکانیک (دانش) می چرخد. او معتقد است نمی شود برای پیدا شدن حامی مالی صبر کرد و باید پیش رفت.

اقتصاد هنر آنلاین-فرزانه شهریاری؛ علت برگزاری نمایشگاه اخیرتان در فضایی خارج از تهران چه بود؟ آیا چون در شهر شیراز تحصیل کردید این تصمیم را گرفتید و یا اینکه پتانسیل هایی در این شهر وجود دارد؟

هر دوی ماجرا دخیل است و من تجربه کار و زندگی را در شهر شیراز دارم، پس مسلما برایم موقعیت متفاوتی ست و اینکه شهر شیراز پتانسیلش را داشته و دارد و این آدم را ترغیب می کند و الان هم گالری های شیراز بعد از یک مدتی فعالیتشان را جدی تر کردند و این هم مسلما تاثیر گذار است، البته شیوه و شکل عملکرد این گالری برای من جذاب بوده و باعث شده است آن را برای برگزاری نمایشگاهم انتخاب کنم، و فضایی ست که اداره کننده گان آن هنرمند هستند، و به اصطلاح آرتیست ران است و این هم برای من نکته جذابی بوده است که می توانم به شکلی که خودم در ذهن دارم فعالیت کنم.

با توجه به سبک و تکنیک آثارتان که هزینه بر است؛ برای تامین هزینه های این نمایشگاه اخیر و دیگر نمایشگاه هایتان از اسپانسر استفاده کردید؟

هر دو حالتش تقریبا برای من اتفاق افتاده است، یکی اینکه هزینه ای را برای تولید یک مجموعه و یا تک کاری دریافت کنم، دو اینکه بدانم اثری به یک قیمتی فروخته خواهد شد و من باید آن را تولید کنم و هزینه اش را از پیش دریافت کنم. و حالت سوم این طور است که خودم هزینه های تولید و ساخت یک مجموعه را پرداخت کنم و برآورد این را هم داشته باشم که کارها به چه شکلی و با چه قیمت هایی و تا چه درصدی امکان فروش دارد و طبق هزینه هایی که برای تولید آن پروژه یا اثر شده است چه درصدی بازگشت مالی برایم دارد و من هر همه‌ی این حالت ها  را تجربه کرده ام و نمی شود همیشه منتظر پیدا شدن اسپانسر بود، ایده ها می آید و تصمیم می گیرم آن را اجرایی کنم و اگر بتوانم از پس هزینه هایش بر بیایم، شاید تجربه موفقیت آمیزتری باشد تا این که بخواهم منتظر اسپانسر باشم و یا بخواهم از روش های دیگر تامین هزینه کنم؛ ولی خوب همه این موارد در طول زمان و شرایط مختلف پیش می آید.

 نگاهتان نسبت به وضعیت اقتصاد هنر و هنرمندان عرصه تجسمی چیست؟

من شخصا نظر مساعدی دارم و فکر می کنم بالاخره شرایطی بوده  که در طول  تقریبا یک دهه ای که گذشته است از لحاظ اقتصاد هنر برای هنرمندان و کلا فضاهایی که در مورد این مسئله کار می کنند و چه آرتیست های معاصر و زنده و یا هنرمندانی که آثارشان باقی ست، شرایط خوبی بوده و به هرحال حباب ها و ایرادات  خودش را هم دارد و این هم بخاطر رشد این فضا ست و به نظر من شرایط خوبی ست به شرط اینکه خودِ هنرمند بداند که دارد چه کار می کند؛ یعنی یک آگاهی می خواهد؛ و یک شرایط ویژه ای ست که تصمیم ها و عملکردهای آدم در مقابل مسائل اقتصادی و فروش به هر نحوی برای آینده کاری هنرمند تاثیر گذار است؛ و از نگاه من هم چیزهای جالبی وجود دارد و در عین حال هم می شود گفت نه... و این نه، بیشتر به رفتار خود آدم و  آدمهایی برمی گردد که با آدم هم نظر هستند که نگاه ها و راه ها، و شیوه ها عوض شود.

آیا شما به عنوان هنرمندان این عرصه، می توانید به شکلی مستمر توسط فروش آثارتان امرار معاش کنید؟

این یک کار تمام وقت تولیدی ست و و باید به مرحله بازدهی مالی برسد؛ و در این حال، نمی شود به آن اینگونه نگاه کنم  که از راه های دیگر امرار معاش کنم و و یا بگویم خوب این کار برای دلِ من است و اگر از این راه پول درآوردم، درآوردم و اگر نه، اشکالی ندارد و کاری دیگر انجام می دهم. و البته این هم به جنس روند کار من و تفکر من مربوط است، و هستند آثار و پروژه هایی که نمی شود از آن ها انتظار فروش و یا برداشت مالی مستمر داشت و جنس کار به گونه‌ی دیگریست و  با تحقیق،متن و... درگیر است و مسئله‌ی فروش در آن نیست و باید حتما یک مجموعه ای که اسپانسر دارد را دنبال کرد که بتوان آن فعالیت را به شکل روال و منطقی که دوست داریم انجام دهیم اما در مورد کاری که با تولید همراه است و اثری خلق می شود، بر هنرمند واجب است که این را بالانس کند و اینکه بتواند هر دوجنبه را با هم پیش ببرد؛ چون اگر پس از مدتی یکی از این دو حالت خوب پیش رود، طبق تجربه دیگری لنگ می زند، و باید این بین تعادلی را برقرار کرد و خوب این همزمان می برد و باید برای آن وقت گذاشت و چون تمام وقت است؛ امکان اینکه بشود تنها زمان محدودی را در روز، هفته و ماه را برایش قائل شد، وجود ندارد و نمی شود بقیه زمان را برای کارهای دیگر خرج کرد و خوب اوضاع این میان متغیر است و همان بخش درآمدزایی اش آدم را پیش می برد و هیجان، شرایط و امکان اینکه روی ایده هایی که ترس اجرایی شدنش را داشتی  را جرات می بخشد. و  بالاخره آن بخش مالی اگر پیش بیاید غیر از اینکه باعث  امرار معاش است استمرار کار را هم تامین می کند.

از برنامه های پیش رویتان برای ما بگویید

برای برنامه‌ی سال جاری و  آینده، طبق روال مشغول کارهای همیشگی ام، و در حال طراحی، آزمون و خطا و تجربه کردن هستم تا بتوانم در شکل و روند کارها به شرایط قابل قبولی برسم تا این ها را به سمت یک مجوعه ببرم، و تک کارهایی در دست دارم که در حال جمع شدند و خورد خورد در حالِ اتود کردن، اجرا و ساخت هستم تا به آن مرحله ای برسم که احساس کنم، به عنوان نمایش می شود رویشان حساب کرد.

7444e0f0-e469-45d9-b2e7-cde0c42905a5

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها