{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

اقتصاد هنرآنلاین از "نخستین جشنواره ملی نقاشی ارتنگ" گزارش می‌دهد

جشنواره‌های دانشجویی؛ تلا‌ش‌ها، امیدها، آرزوها

جشنواره‌های دانشجویی؛ تلا‌ش‌ها، امیدها، آرزوها
کدخبر : 292

در بیشتر دانشگاه‌های هنر شاهد گردهم‌آیی دانشجویان و حمایت معنوی اساتید برای برگزاری جشنواره‌های دانشجویی هستیم. گویی این تلاش و دوندگی‌ها و اولین حضور دانشجویان در فضای حرفه‌ای نبض زندگی بخش دانشگاه‌هاست. بیشتر اوقات جشنواره‌ها در روند اجرایی شدن، با وجود تمام سختی راه به سرانجام می‌رسند. دانشجویان با امید دیده شدن و و ورود به فضای حرفه‌ای تلاش می‌کنند و بهترین آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال می‌کنند. با این امید ‌که بعدها این جشنواره تبدیل به جشنواره بزرگ و معتبر بین‌المللی دانشجویی خواهدشد و این رویداد می‌تواند سکوی پرتابی باشد برای رفتن به فضای حرفه‌ای تر. پس برای هرچه بهتر برگزار شدن جشنواره تلاش می‌کنند. اما این امید نیاز به ادامه و صبر و آفریدن اثردارد وهمه این‌ها احتیاج به حمایت دارند. معمولا نهادهای حامی مالی خصوصی از جشنواره‌های دانشجویی حمایت نمی‌کنند و حمایت از جشنواره‌های دانشجویی به فضای آموزشی محدود می‌شود. حمایت فضای آموزشی برای بقا جشنواره ها لازم، اما کاقی نیست. حمایت نه فقط به معنای حمایت مالی، که حمایت تبلیغاتی و کمک به جذب مخاطب بیشتر برای این رویدادها است. رونق فضای جشنواره‌های دانشجویی موجب انگیزه دانشجویان برای ادامه می‌شود و نادیده‌گرفتن این تلاش موجب دلسردی دانشجویان خواهد بود.

اقتصادهنرآنلاین؛مه‌سیماشکریان، "جشنواره‌ی ملی اَرتَنگ "در دو بخش نمایشگاهی و پژوهشی برگزار شد. بخش نمایشگاهی با موضوع «انسان؛بازپیدایی» و پنل پژوهشی با موضوع «جایگاه انسان در نقاشی معاصر ایران» بر اساس محورهای مناسبات شهر، شهروند و بازنمود آن در آثار نقاشان معاصر ایران، تداوم سنت نگارگری در نقاشی معاصر ایران، مفهوم انسان در فلسفه و بازتاب آن در نقاشی معاصر ایران و جامعه شناسی بدن در نقاشی معاصر ایران درتاریخ 2 تیرماه در"سالن فرشچیان" فرهنگستان هنر افتتاح شد و نشست‌های پژوهشی جشنواره نیز در تاریخ 3 تیر در سالن همایش‌های فرهنگستان هنر برگزار شد.

درباره روند اجرایی و نحوه حمایت از این جشنواره با "فریال طاهری" دبیر اجرایی جشنواره گفت‌وگو کردیم.

ایده برگزاری این جشنواره از کجا آمد؟

ایده‌ جشنواره و شکل‌گیری‌اش، توسط خودم شروع شد. در این جشنواره قصد نداشتیم، مثل سایر جشنواره‌ها فقط روی بخش نماشگاهی تمرکز کنیم وبخش پژوهشی هم در کنارش برگزار شد. این جشنواره به اولین جشنواره ملی نقاشی دانشجویی که بخش پژوهشی هم دارد، تبدیل شد. ایده شکل‌گیری جشنواره توسط دانشجوها بود. دوندگی‌های زیادی داشتیم. نزدیک به یک سال طول کشید تا از معاونت فرهنگی دانشگاه بودجه بگیریم.

آیا اساتید دانشگاه از شما حمایت کردند؟

تعداد کمی از اساتید ازما حمایت کردند. اما آقای "جواد علی محمدی"، "آقای اردکانی" که با تعاملاتشان باعث شدند، بتوانیم سالن فرشچیان فرهنگستان هتر را با بودجه کمتری بگیریم. این کار روند بسیار سختی داشت که با استفاده تجربه اساتید صورت گرفت. استاد "میرزایی مهر" از ما  حمایت های معنوی بسیار زیادی کردند، تنها کسی بودند که مارا باور کردند. استاد "فواد نجم الدین"، استاد "جواد آقا جانی"، استاد"مهدی اخویان" وآقای "زروان روح بخشان" با وجود تمام مشغله‌ای که داشتند، برای ما زمان گذاشتند. این‌ جشنواره دانشجویی بود وهیچ منفعت و رزومه‌ای به این اساتید تعلق نمی‌گیرد. تا به امروزیک هدیه کوچک هم به این اساتید ندادیم.

داوران جشنواره چه کسانی بودند؟

 آقای "مهدی فرهادیان"، "امیرحسین زنجانی"، " کاظم چلیپا"، "جوادعلی محمدی" و" زروان روح بخشان" داوران بخش نمایشگاهی بودند، که حتی یک کتاب هم هدیه نگرفتند. اما ساعت‌ها وقت گداشتند و کارها را داوری کردند و شاید حتی اولین جشنواره‌ای باشد که داوران برای چیدمان آثار کمک کردند. آقای زروان روح‌بخشان یک کیورتور خیلی معروف هستند. بدون هیچ منعفتی برای نصب کارها و چیدمان کمک کردند. باید خیلی ازایشان تشکر کنیم.

تامین بودجه جشنواره و حمایت مالی به چه صورت بود؟

 بودجه خیلی کم بود. اولین بودجه‌ای از معاونت فرهنگی گرفتیم، 600 هزار تومان بود و سپس با تعاملاتی که با دکتر"هاشمی راد" داشتیم ، بودجه را بیشتر کردیم. این جشنواره اولین جشنواره دانشجویی مورد تایید و تحت حمایت "وزارت علوم" است. بعد از تایید جشنواره توسط وزارت علوم، بودجه 600 هزار تومانی تبدیل به شش میلیون تومان شد. به جز معاونت فرهنگی،  دانشکده هنرو دانشگاه علم و فرهنگ، هیچ  کمک مالی نکردند وحمایتشان به صورت راهنمایی‌ها و مشاوره‌هایی بود که در جهت برگزاری جشنواره صورت گرفت. دونهادی که ما را حمایت مالی کردند، معاونت آموزشی فرهنگی و"آکادمی هنر شمسه" به مدیریت استاد "مهدی انصاری"  بود. آکادمی هنر شمسه تمام هزینه های تدارکات نمایشگاه را پرداخت کرد.آقای انصاری  از ساعت 8 صبح امروز، کنار ما بودند ومارا برای برگزاری برنامه راهنمایی می‌کردند. ایشان عضوهیات علمی دانشگاه ما نیستند، اما همیشه از فعالیت‌های دانشجویی حمایت می‌کنند.

هیات اجرایی نمایشگاه چه کسانی بودند؟

هیات اجرایی متشکل  ازهنرمندان و دانشجویان بود و به طور داوطلبانه کارهای نمایشگاه را انجام دادند. معمولا در جشنواره‌ها بودچه‌ای برای پرداخت به هیات اجرایی در نظر گرفته‌می‌شود، اما ما این بودجه را نداشتیم. آنها به خاطر دغدغه‌های فرهنگی‌شان آمدند. شاید تنها چیزی که به آنها بدهیم، یک لوح تقدیر است. در حالی که آنها حتی برای این جشنواره هزینه کردند.

برای برگزاری نمایشگاه و نشست پژوهشی در فرهنگستان هنر هزینه پرداخت کردید؟

"فرهنگستان هنر"و "گالری فرشچیان" با بودجه  کمتر از معمول سالنشان را در اختیار ما قرار دادند. اما برای برگزاری به حمایت‌های بیشتری احتیاج داشتیم.

چرا از حامیان مالی دیگر به جز فضای آموزشی و دانشگاهی کمک نگرفتید؟

دنبال آنها هم رفتیم. به شرکت‌های لوازم هنری، شرکت‌های هنری و بانک‌ها مراجعه کردیم. بالغ بر 50 مورد را پی‌گیری کردیم، حتی بوم سازی و فضاهای  تخصصی هنر ولی حاضر نشدند از جشنواره حمایت کنند و گفتند برای سال اول نمی‌توانیم از شما حمایت کنیم و شاید کلا از  جشنواره دانشجویی حمایت نکنیم.

نظرتان درباره روند جشنواره چیست؟

ما از روند برگزاری رضایت داریم. افتتاحیه بسیار شلوغ و خوبی داشتیم، از تصورمان بهتر برگزار شد و شاید دلیلش حمایت و خبررسانی اساتیدمان مخصوصا آقای انصاری بود وعلاوه بر آن بچه‌ها هم خیلی زحمت کشیدند.

مخاطب شما بیشتر فضای دانشگاهی بود؟

ما مهمانان زیادی از هنرمندان خوب و به نام داشتیم و بیشتر مخاطبین از سمت فضاهای آکادمیک آمده‌اند. این جشنواره دانشجویی است و برای دانشجویان و اهالی دانشگاه برگزار شد.

هدف از برگزاری این جشنواره چه بود؟

هدف ما کمک به دیده‌شدن وحمایت از دانشجویانی بود که به خاطر هزینه‌های بالای برگزاری نمایشگاه، قادر به برگزاری نمایشگاه نیستند یا امکان نمایش آثارشان در گالری‌ها را ندارند. این نمایشگاه هم برایشان جنبه تشویقی دارد و هم رزومه محسوب می‌شود. در واقع هدف ما شناساندن نقاشان کم سابقه به جامعه هنری است.

آیا آثار نمایشگاه فروخته شدند؟

نمایشگاه تا به امروز فروشی نداشته است اما عده‌ای پرس و جو کردند.

*

این جشنواره تا 6 تیر در فرهنگستان هنر ادامه دارد. حامیان این جشنواره "وزارت علوم تحقیقات و فناوری"، "معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ"، "دانشکده هنر و معماری دانشگاه علم و فرهنگ"، "فرهنگستان هنر"، "موسسه‌‎ی فرهنگی هنری صبا"، "موسسه فرهنگی هنری آکادمی هنر شمسه"، "موسسه ندانی" و "انجمن علمی نقاشی علم و فرهنگ" هستند.

 

  • IMG_3739
  • IMG_3729
  • IMG_3727
  • IMG_3726
  • IMG_3724
  • IMG_3722
  • IMG_3713
  • IMG_3715
  • IMG_3717
  • IMG_3718
  • IMG_3721
ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها