{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

علی رغم شرایط سیاسی و اجتماعی هنرمندان ایرانی همواره در حال تلاش‌اند

ده هنرمند معاصر ایران به انتخاب مجله آرتسی

ده هنرمند معاصر ایران به انتخاب مجله آرتسی
کدخبر : 638
خبرنگار:
مترجم: مه سیما شکریان

علی رغم موقعیت اجتماعی و سیاسی بسیار منحصر به فرد و چالش برانگیز، ایران یکی از پرکارترین و مترقی ترین کشورها در زمینه هنر است. تاریخ هنر این کشور مملو از هنرمندانی است که به دنبال ایجاد یک زبان بصری ایرانی و درعین حال مدرن هستند. هنر ایرانی همواره با شاعرانگی و شکل خاص بیانی خود همراه بوده است. امروز ، صحنه هنر معاصر ایران به طرز چشمگیری در حال تغییر است. نسل جدیدی از هنرمندان ایرانی مشتاقانه تلاش می کنند تا جلوه جدیدی کسب کنند. اکنون ، بیش از هر لحظه دیگر در تاریخ ، هنرمندان ایرانی در حال ایجاد یک گفتمان جهانی برای ایجاد محلی برای کارهای خود در صحنه جهانی هنر هستند. در عین حال ، آنها انتظارات ، محدودیت ها و برچسب هایی را که مدت ها بر خلاقیت ایران حاکم بودند ، از بین برده‌اند.

به گزارش اقتصاد هنر آنلاین فهرستی از هنرمندان ایرانی که در ایران و خارج از ایران فعالیت می‌کنند، در سایت "آرتسی" گرد آوری شده، که تصویر جدیدی از هنر معاصر ایران ارائه می‌دهد:

نازگل انصاری‌نیا

1358 ، تهران ، ایران. او در حال حاضر در تهران زندگی و کار می‌کند.

"نازگل انصاری‌نیا" به بررسی تجربیات روزمره زندگی معاصر ایران می پردازد. آثار او غالباً الهام گرفته از تحولات زندگی شهری و چشم انداز سریع در حال تغییر در زادگاه وی، تهران است.

او با استفاده با انواع رسانه ها - فیلم، مدل های سه بعدی ، مجسمه سازی و طراحی، به مفاهیم از دست دادن و تولد دوباره می پردازد. او همچنین تأثیرات روانشناختی تغییرات را از شناخته به ناشناخته، که امری ثابت در زندگی مدرن ایرانی است (که در پروژه های گسترده بازسازی در تهران و سایر شهرها مشاهده می شود) بررسی می کند.

انصاری‌نیا در سال 2015 در "دوسالانه ونیز"  و در دهمین و دوازدهمین "دوسالانه استانبول" در سال 2007 و 2011 در غرفه ملی ایران شرکت کرد. وی همچنین در سال 2009 برنده جایزه "هنر پایتخت ابراج" بود.

IMG-5926

آویش خبره زاده

1348، تهران، ایران. او در حال حاضر در واشنگتن زندگی و کار می‌کند.

ایده کارهای "اویش خبره زاده" از تجربیاتش در زمینه مهاجرت و زندگی در کشورهای مختلف سرچشمه می‌گیرد. مفاهیم جابجایی، تعلیق ، رمز و راز در آثار قابل توجه و غم انگیز او دیده می‌شود. خبری زاده از رسانه های سنتی مانند نقاشی، انیمیشن و فیلم و همچنین رویکردهای غیر متعارف مانند استفاده از روغن زیتون و رزین برای آفرینش اثر روی کاغذ بهره می برد.

خبره زاده در آثارش نقاشی‌هایی روایتی دارد، که ریشه در آموزش او در غرب دارد. همچنین ریشه ها و میراث او در شرق و تضادهای بین این دو در آثارش دیده می‌شود. نقاشی‌ها و کارهای ویدئویی او ظریف و منحصر به فرد هستند. او می‌گوید که در این آثار، خودش را از انتظارات رها می کند و گویی که به ناشناخته ها جاری می شود.

خبره زاده آثار خود را در موسسات جهانی از جمله "موزه طراحی مدرسه رود آیلند" در ایالات متحده ، "ماکسی" در رم و "موزه هنرهای قدیمی و جدید در تاسمانی" استرالیا ارائه کرده است. او در "دوسالانه استانبول" و "دوسالانه فیلم کلن" شرکت کرده است. در "دوسالانه ونیز" در سال 2003 و جایزه شیر طلای بهترین هنرمند جوان ایتالیایی را دریافت کرد.

IMG-5923

وای زد کامی

1335، تهران ، ایران. او در نیویورک زندگی و کار می کند.

"کامران یوسف زاده" یا "وای زد کامی" هنرمندی است که سال‌هاست به صورت حرفه‌ای مشغول به فعالیت  است و این باعث شده است تا موضوعاتی درباره دین، ​​ادبیات و فلسفه را کشف و در آثارش منعکس کند. کامی در آثارش سعی دارد تجرید، رمز و راز، عرفان و معنی از طریق اشکال نشان دهد.

کامی ابتدا به خاطر نقاشی های پرتره در ابعاد بزرگ در سطح بین المللی مورد توجه قرار گرفت. او پرتره‌هایی با ساخت ساز و منحصر به فرد از اطرافیان و اعضای خانوداه و دوستانش در ابعاد بزرگ نقاشی می‌کرد. این پرتره‌ها به صورتی محو و خیال انگیز نقاشی شده‌اند و تضادهایی بین آشنایی و نا آشنایی و مفاهیم دو گانه به ذهن بیننده متبادر می‌کند.

کامی در کار‌های هنری خود ، تمایل به نگاه به درون انسان و جهان را نشان به تصویر می‌کشد. کامی از طریق تمام کارهای خود (کولاژها، مجسمه ها ، نقاشی های انتزاعی و عکس های یادبود مکان های اسلامی)بینندگان خود را دعوت می کند تا فراتر از دانش مشترک درباره زمینه های فرهنگی ، آموزه های مذهبی یا مناطق جغرافیایی فکر کنند.

نمایشگاه‌های زیادی از آثار وای زد کامی برگزار شده  و آثار او توسط موسساتی مانند موزه "هنر متروپولیتن" ، "موزه سلیمان آر. گوگنهایم" و "بنیاد واحد پاراسول لندن" خریداری شده‌است.

HX4DCuB-Mqu3_740x740

محمدحسین عماد

1336، اراک ، ایران. او در حال زندگی و کار در تهران است.

یکی از مشهورترین مجسمه سازان ایرانی ، "محمدحسین عماد"، آثاری خیال انگیز و انتزاعی را خلق می‌کند. آثار او الهام بخش و قابل تامل هستند.

سطوح ناشناخته و فرم های غیرقابل توصیف "محمد حسین عماد" توسط تماشاگران تکمیل می شوند. آفرینش‌های چند بعدی عماد با فضا ارتباط می‌گیرند و مفاهیمی مثل خلا را در خود به بیننده نشان می‌دهند.  

عماد علاوه بر آفرینش هنر خود، نسلی از مجسمه سازان ایرانی را نیز آموزش داده است. وی دریافت کننده جوایز بسیاری از جمله "دیپلم افتخار چهارمین دوسالانه مجسمه سازی معاصر تهران" در سال 2005 است و همچنین در همان رویداد به عنوان هنرمند سال برگزیده شد. وی ماموریت داشت تا فضاهای هنری عمومی  در سراسر ایران، ایجاد کند. آثاری از او در "پارک گفت و گو تهران" و "دانشگاه شهید بهشتی" ساخته شده است.

assar-art-big-visual-mohammad-hossein-emad-white-cartonplast-sheet-aluminum-wood-and-light-95x187x155cm-2013_95006-1024x684

مقداد لرپور

1362، شیراز ، ایران. در حال حاضر در تهران زندگی و کار می‌کند.

"مقداد لرپور" یکی از امیدوارکننده ترین صداهای جدید در صحنه هنری تهران است. او نقاشی هایی مبهم و گاه مرموز می سازد. او با استفاده از اکریلیک ها و یک پالت رنگی سبک ، موضوعاتی را از جمله ساختمان‌های بلند ، مناظر و چهره ها به تصویر می کشد.

لرپور آثارش را با الهام از ادبیات ، تاریخ شفاهی ، اساطیر و سفرهای شخصی می‌آفریند و برای شروع هر مجموعه جدید از آثارش تحقیقات و آزمایش‌هایی انجام می‌دهد. مضامین رویایی او غالباً احساسی از شعر و آرامش شاعرانه را به بیننده منتقل می کنند. آثار او تمایل به پرورش تخیل و یا برقراری ارتباط با مخاطب  دارند.

مجموعه "دریا بار" این هنرمند، که در آن نقاشی‌هایی با موضوع  دریا و دریاچـه، درخت‌های خشک و زمینِ خشک‌تر اطراف آن، کمابیش دلالت‌هـایی بـه محیـط ‌زیسـت ایـران و خشکسـالی و خشکیدگـی در کشور دارد. لرپور اما این خشکسالی با شاعرانگی به تصویر کشیده‌است.

نمایشگاه+آثار+مقداد+لرپور+درگالری+زیرزمین+دستان

پرستو فروهر

1341، تهران ، ایران. در آلمان زندگی می کند و کار می کند.

"پرستو فروهر" از هنرمندان ایرانی است که در آفرینش آثارش رویکردی سیاسی دارد. او فرزند فعالان سیاسی شناخته شده ای است، که هر دو در سال 1376 کشته شدند. کارهای فروهر متاثر از رنج هایی است که بیش از 20 سال تحمل کرده است.

آثارعمیقاً عاطفی او اغلب از متون ، اشکال و علائم تکراری تشکیل شده است، که از طریق آنها می تواند، حس رها شدن و کارتارسیز را پیدا کند. به عنوان مثال ، برای نصب و راه اندازی پروژه "اتاق نوشتاری" متن های فارسی را بر روی دیوارهای فضاهای نمایشگاهی می نوشت. این متون از سنت های خوشنویسی پیروی می کنند، اما هیچ معنی خاص یا ملموسی ندارند. آنها قصد دارند حس رهایی از محدودیت ها به بیننده منتقل کنند.

فروهر قصد دارد فضاهایی را ایجاد کند، که به بی عدالتی‌هایی که به زندگی یک مهاجر تحمیل می‌شود اشاره کند. همچنین او با آثارش قصد دارد تا بیننده را به تفکر به درباره سختی‌ها و عذابی که این افراد می‌کشند، دعوت کند. او می‌گوید، کارهایش "همزمان زیبایی و آسیب" را نشان می‌دهد.

آثار فروهر در موسسات و دوسالانه هایی همچون "مانیف د آرت" در کانادا ، "موزه ویلا استاک" در آلمان ، پنجمین "دوسالانه مسکو" و "دوسالانه بین المللی گوتنبرگ" برای هنرهای معاصر در سوئد به نمایش گذاشته است. همچنین کار او توسط مؤسسات بزرگی مانند "موزه بریتانیا" و "گالری هنر کوئینزلند" جمع آوری شده است.

17 Parastou 62_2500px

طلا مدنی

1361 ، تهران ، ایران. در لس آنجلس زندگی و کار می کند.

هنر "طلا مدنی" بازیگوش و منحرف است. نقاشی های او اغلب دارای شخصیت های کارتونی با رنگ‌های شاد است که درگیر فعالیت های عجیب ، شهوانی و یا گروتسک هستند. او با الهام از مشاهداتش  در ایران و تابوهای این کشور دست به آفرینش اثر می‌زند. آثار او تصویری از اسباب بازی های عجیب او با نقش های جنسیتی و همچنین سرخوردگی جنسی و روانشناختی را نشان می‌دهد.

مدنی در 10 سالگی به ایالات متحده نقل مکان کرد و در سال 2006 از "دانشگاه ییل" فارغ التحصیل شد. او در اولین نمایشگاه انفرادی‌اش در نیویورک، در پروژه  "لومبارد-فرید" در سال 2007، "نقاشی کیک" خود را که اخیراً مشهور شده‌است را به نمایش گذاشت. در این آثار فیگورهایی انسانی در حال فعالیت و شادی  در اطراف کیک تولد هستند.

کارهای او در سراسر جهان به نمایش گذاشته شده است، از جمله در "دوسالانه ونیز"، دوسالانه"مراکچ" و "بی بی سی ویتنی" در نیویورک.

tm_2008_table_trouble_body

نیوشا توکلیان

1361، تهران ، ایران. او در حال حاضر در تهران زندگی و کار می‌کند.

"نیوشا توکلیان" یکی از منحصر به فردترین هنرمندان نسل خود، عکاسی خودآموخته است. او کار خود را به عنوان یک عکاس خبری، با عکسی از  جنگجویان چریکی در کردستان عراق و سوریه، آغاز کرد. در سن 16 سالگی ، با مطبوعات ایران کار می‌کرد و بعدها با "نیویورک تایمز" همکاری کرد. او در تمام دوران فعالیت حرفه ای خود، طیف گسترده ای از وقایع کنونی ، مانند خیزش های دانشجویی سال 1378 ایران ، جنگ عراق و انتخابات ریاست جمهوری را پوشش داده است.

کارهای توکلیان بعداً به ترکیبی از هنر و عکسهای مستند تبدیل شدند. عکس‌هایی انسانی که غالباً جوامع را در آستانه تغییرات اجتماعی به تصویر می کشند. برخی از کارهای شخصی‌تر او موضوع نمایشگاه های بسیاری در سراسر جهان بوده است. به عنوان مثال، او در سال 2014 در نمایشگاهی در "خانه سامرست لندن" با عنوان "نسل سوخته" ، تصاویر صمیمی از زندگی خصوصی جوانان طبقه متوسط ​​در تهران - با الهام از داستانهای نزدیکان و همسایگان خود - ارائه داد. او قصد داشت با کلیشه های رسانه های غربی مبارزه کند و تصویری واقعی تر از زندگی در ایران ارائه دهد.

آثار او به طور گسترده در موسسات بین المللی مانند موزه "ویکتوریا و آلبرت" لندن،"موزه هنر کانتی" لس آنجلس، "موزه بریتانیا" و موزه "هنرهای زیبا بوستون" به نمایش گذاشته شده است. توکلیان بخاطر آثارش تحسین های زیادی بدست آورده است و در سال 2017 عکاس دستیار "مگنوم" شد.

*تصویر گزارش اثر "نیوشا توکلیان" است.

ایمان افسریان

1353، تهران ، ایران. او مشغول به زندگی و کار در تهران است.

"ایمان افسریان"، نقاش مشهور ایرانی، تصویری مبهم از اتاقهای خالی، فضاهای فراموش شده و خالی از انسان ارائه می‌کند. آثار او سرشار از حس دلتنگی و نشانگر شکنندگی موجودیت انسان هستند.

تکنیک کار افسریان نقاشی با رنگ روغن و اکریلیک است و سنت‌های کلاسیک نقاشی در آثار او اجرا می‌شود. آثار او سرشار از بازی‌های رنگ و نور است. "ایمان افسریان برای" خلق آثارش از زمان انتخاب موضوع تا اجرا و ارائه آثارش وقت زیادی را صرف می‌کند.

افسریان، نویسنده و هنرمند اولین نمایشگاه انفرادی‌اش را در سال 1373 در تهران برگزار کرد و بعد از آن در نمایشگاه های مختلفی در ایران و جهان شرکت کرده است. آخرین نمایشگاه انفرادی وی که در مهر 1398 در گالری اثردر تهران افتتاح شد، شامل هفت نقاشی جدید است که جزییات مربوط به فضای داخلی و خارجی خانه‌هایی را تصویر می‌کند، که مدتی طولانی‌ است که رها شده‌اند.

0_20161030065236_3_iman_afsarian_oil_on_canvas_184x175cm_1395_2016

مهرداد افسری

1356، خوی ، ایران. او در حال حاضر در تهران زندگی و کار می‌کند.

"مهرداد افسری" عکاس، مستندساز و فیلمبردار و همچنین عضو افتخاری "انجمن هنرهای تجسمی ایران" است. آثار شگفت انگیز او به طور معمول مباحث انسانی را از بین می برد. درعوض عناصرعرفانی و بکر طبیعت را به تصویر می کشند. این آثار به شکنندگی و محدودیت های زندگی اشاره می کنند.

"مهرداد افسری"به سراسر ایران سفر کرده و جنبه‌های شاعرانه‌ای از مناظر را برای آثارش انتخاب می‌کند که ممکن است مورد توجه دیگران نباشد. او با استفاده از عکس های آنالوگ ، بینندگان را به سفرهای خود دعوت می کند تا از روشنایی ، تعادل و زیبایی پرده بردارند و گذر زندگی و رابطه انسان‌ها و طبیعت را ضبط می کند.

آثار افسری در مراکز برجسته هنری در سراسر جهان ، از جمله "دوسالانه ونیز"، "نمایشگاه عکس پاریس"، "موزه کوئینز"نیویورک و"موزه هنری رینا سوفیا" در اسپانیا ارائه شده‌است.

IMG-5928

منبع: Artsy
ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها