{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

هفته فیلم‌ اروپایی، فرصتی برای تبادل فرهنگی

 هفته فیلم‌ اروپایی، فرصتی برای تبادل فرهنگی
کدخبر : 233

هجدهم خرداد ماه خانه هنرمندان میزبان رویدادی متفاوت در این قحطی ارتباط بود. افتتاحیه هفته‌ی فیلم‌های اروپایی. نوزده فیلم اروپایی (که در ابتدا قرار بود بیست فیلم باشد) به همت و همکاری "هنر و تجربه" با سازمان "یونیک" (موسسات ملی فرهنگی اتحادیه اروپا) در تهران و هفت شهر دیگر شامل بابل، اصفهان، کرمان، کیش، مشهد، تبریز و شیراز به نمایش درمی آید.

به گزارش اقتصاد هنر آنلاین، شفق ابوسبا؛ مراسم افتتاحیه کوتاه و مختصر بود. بعد از ورود مهمانان گرفتن مصاحبه و عکس‌های دسته جمعی و خوش و بش‌های معمول مراسم افتتاحیه با پخش آهنگ اتحادیه اروپا و جمهوری اسلامی آغاز شد.

این مراسم سه سخنران داشت که هر یک مختصر و مفید درباره این رویدادد و اهدافشان صحبت کردند. از نکات قوت این مراسم مجری آن بود که با تسلط کامل به زبان انگلیسی به برنامه بسیار نظم داد و مانع از آن شد که اتلاف وقت یا بی‌برنامگی بوجود بیاید.

ابتدا ویدئویی درباره‌ی یونیک و فعالیت‌های آن در سرتاسر جهان پخش شد این ویدئو به معرفی این سازمان پرداخت و جنبه‌هایی گوناگون از اهداف و تعاملات آن را با جهان به نمایش گذاشت.

این دوره از هفته فیلم هدفمندترین است

سپس سخنران اول "الکساندر ریگر" دبیر فرهنگی انجمن اتریش و رییس یونیک اروپا بود که صحبت کرد. او گفت از زمان تاسیس یونیک در سال 2006 همواره این نهاد سعی داشته تا با فرهنگ‌های دیگر ارتباط برقرار کند و از نظر او سومین دوره‌ی برگزاری هفته فیلم ایران هدفمندترین آن‌ها نیز هست. زیرا مشارکت کشورهای اروپایی نسبت به سال‌های قبل تا بیست و پنج درصد افزایش داشته است. همینطور او درباره‌ی کارگاه‌هایی که قرار است برگزار شود توضیح داد که اساتیدی از سه کشور هلند، قبرس و سوئیس در شهرهای مختلف کلاس خواهند داشت. در آخر او به تمجید از سینمای ایران پرداخت و ابراز امیدواری کرد که این هفته‌ی فیلم بتواند باعث الهام هنرمندان ایرانی شود. سپس وی فیلم افتتاحیه را که "دره تاریک" نام دارد و محصول کشور اتریش است معرفی کرد. "دره تاریک" نماینده اسکار2014 برای این کشور بوده است.

پیام‌های جدید اروپا

سخنران بعدی سفیر هلند بود. "ژاک ورنر" تاکید کرد که هدف از برگزاری هفته‌ی فیلم رساندن پیام‌های جدید از اروپا برای کشورهای دیگر است. او با اشاره به دو فیلم حاضر در این رویداد این پیام‌ها را تشریح کرد. فیلم "بیشتر از عسل" یک پیام محیط زیستی دارد و ما را با خطرات انقراض زنبورها آشنا می‌کند. همچنین فیلم "ارتش خاموش" پیامی است ضد استفاده کودکان به‌عنوان سرباز در جنگ. این فیلم در سازمان ملل، کمیسیون اروپا و دادگاه لاهه به‌دلیل عمق تاثیرش پخش شده است. در ادامه وی به طیف گسترده فیلم‌هایی که قرار است به نمایش بیایند اشاره کرد. فیلم‌هایی با دغدغه‌های حمایت از کودکان و زنان و دفاع از اقلیت‌ها. "ژاک ورنر" گفت فیلم‌ها گویای بیشتر از هزاران کلامات هستند.

سپس تیزری از فیلم‌هایی که قرار است به نمایش دربیایند پخش شد.

ایجاد محدودیت با سیاست‌های اشتباه

سخنران آخر "جعفر صانعی مقدم" مدیر موسسه هنر و تجربه بود. او بعد از تشکر از همه سفارت‌خانه‌ها و الکساندر ریگر به انتقاد از سیاست‌های بعضی از کشورها پرداخت که با تصمیم‌گیری‌هایشان باعث محدودیت در برخی دیگر از کشورها شده‌اند و ابراز تاسف کرد که سفارتخانه انگلستان نتوانست نسخه فیلم خود را به ایران برساند. صانعی مقدم گفت در مهر ماه سال گذشته، دوره دوم این رویداد با شرکت پانزده فیلم از پانزده کشور در 7 شهر ایران برگزار شد و در دوره‌ی سوم شاهد پیشرفت قابل توجه این رویداد هستیم. او هنر سینما را پنجره‌ای به دنیا برای تجربه‌ی فرهنگ‌های مختلف دانست. و در ادامه از برنامه ورکشاپ‌ها و پنل‌هایی که قرار است برگزار شوند صحبت کرد. فریدون جیرانی، مازیار میری، داریوش اسکویی، رسول صدرعاملی و محمد مهدی عسکرپور... از جمله افرادی هستند که در 8 شهر ایران پنل‌هایی را قرار است اجرا کنند.

با پایان سخنرانی صانعی مقدم مراسم افتتاحیه به اتمام رسید و هفته فیلم با نمایش فیلم "دره تاریک" به‌طور رسمی کار خود را آغاز کرد.

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها