{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

ادامه روند شفاف سازی در بنیاد سینمایی فارابی

وظیفه فارابی حمایت از سینمای کوتاه یا مستقل نیست

وظیفه فارابی حمایت از سینمای کوتاه یا مستقل نیست
کدخبر : 644

در ادامه‌ی طرح شفاف‌سازی در وزارت ارشاد، چندی پیش بنیاد سینمایی فارابی هم خلاصه‌ای از عملکرد 4 ماهه خود را بر روی وبسایتش قرار داد. در گزارش منتشر شده بخشی باعنوان حمایت از تحقیق و نگارش فیلمنامه و تولید فیلم وجود دارد. کمک هزینه‌هایی با مبالغ زیاد، به طرح‌هایی چند خطی و فیلمنامه‌های نانوشته اختصاص یافته. به دلیل نبود اطلاعات کافی در مورد چگونگی انتخاب طرح‌ها برای دریافت بودجه‌های حمایتی، "مسعود نقاش‌زاده" معاونت فرهنگی و پژوهشی بنیاد سینمایی فارابی به اقتصاد هنر آنلاین پاسخ داد.

اقتصاد هنر آنلاین- شفق ابوسبا؛ "مسعود نقاش‌زاده" معاونت فرهنگی و پژوهشی بنیاد سینمایی فارابی درباره‌ی سازوکار انتخاب آثار برای بخش تحقیق و نگارش فیلمنامه توضیح داد: "طرح‌ها از طریق بررسی در شوراها انتخاب می‌شوند. بنیاد سینمایی فارابی از شوراهای مختلفی مانند شورای اجتماعی، مقاومت، اقتباس، علمی، فرهنگی و هنری، کودک و نوجوان و معناگرا تشکیل شده است. باتوجه به موضوع طرح‌ها، آن‌ها در شورای مربوطه بررسی می‌شوند و بر اساس اولویت‌های بنیاد، قابلیت‌های سینمایی و ساختار دراماتیک انتخاب می‌شوند".

اعضای این شوراها فیلمسازان، نویسندگان و افرادی دارای پست‌های مدیریتی، هستند. حضور افرادی که هم در سینما فعال‌اند و هم در این شوراها عضویت دارند به خودی خود می‌تواند ابهام برانگیز باشد. در بعضی موارد شاید موجب بی‌عدالتی نیز بشود. اما مسئله مهم‌تر این است که برای این بخش‌ تا به حال هیچ فراخوانی توسط سازمان سینمایی فارابی منتشر نشده است و این بودجه دولتی به گفته معاونت فرهنگی و پژوهشی این بنیاد در اختیار افرادی قرار گرفته که به این سازمان رفت و آمد دارند.

"نقاش‌زاده" درباره‌ی این موضوع و نابرابری‌های احتمالی بوجود آمده به خاطر آن گفت: "بنیاد سینمایی فارابی مامور حمایت از افراد حرفه‌ای و فعال در سینماست و این از سیاست‌های این مجموعه است. کسانی که مشغول به‌کارند و به بنیاد رفت و آمد دارند با شوراهای این نهاد و سازوکار آن آشنا هستند و طراح‌های خود را به سازمان می‌آورند". به عنوان نمونه‌ای از این حمایت‌ها، می‌توان به کمک 250 میلیونی بنیاد به فیلم "درخت گردو" به کارگردانی "محمد حسین مهدویان" و تهیه‌کنندگی "علی نوری اسکویی" اشاره کرد که در توضیحات آن آمده برای حقوق بین‌الملل، اکران و نمایش خانگی آن بوده است.

اما او در ادامه خبر از راه‌اندازی سامانه آنلاینی داد که به زودی شروع به فعالیت خواهد کرد و افراد می‌توانند در آن آثار خود را ثبت کنند و در صف بررسی در شوراها برای اختصاص بودجه‌های حمایتی به آثارشان قرار بگیرند. طرحی که بنیاد سینمایی فارابی بیش از یک سال سعی در عملی کردن آن داشته و حالا به زودی این سامانه شروع به‌کار خواهد کرد.

بی‌شک ایرادات شیوه‌ی قبلی را نمی‌توان نادیده گرفت و راه‌اندازی این سامانه به این معنی است که خود بنیاد فارابی متوجه کاستی‌های آن شده و سعی در اصلاح مواردی دارد. اما این حرکت مثبت به خودی خود کافی نیست و در این زمینه نیازمند تلاش‌های بیشتر هستیم زیرا مشکلات و ابهامات آن فراوان است.

 

 

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها