{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

رقابت 6 مستند ایرانی در جشنواره بین المللی لایپزیگ آلمان

رقابت 6 مستند ایرانی در جشنواره بین المللی لایپزیگ آلمان
کدخبر : 778

شصت و دومین جشنواره بین المللی "لایپزیگ" در شهر لایپزیگ آلمان درحالی برگزار می‌شود که 5 اثر مستند و یک انیمیشن نماینده ایران در این دوره جشنواره هستند.

اقتصاد هنر آنلاین-فاطمه اسماعیلی: جشنواره فیلم مستند و انیمیشن لایپزیگ (Leipzig DOK) بزرگترین جشنواره فیلم آلمان و یکی از برجسته‌ترین جشنواره‌های بین‌المللی فیلم‌های مستند هنری و فیلم‌های انیمیشن و همینطور آثار روایتگری تعاملی به شمار می‌آید و این جشنواره که مورد تایید آکادمی اسکار و بفتا نیز قرار گرفته جزء جشنواره‌های الف جهانی محسوب می‌شود.

در شصت و دومین دوره آن، مستندهای "روابط خانوادگی" به کارگردانی "ناصر ضمیری"، "واکس‌چه" به کارگردانی "کامران حیدری"، "اکسدوس" از "بهمن کیارستمی"، "خاتمه" به کارگردانی مشترک "هادی زارعی و مهدی زارعی"، انیمیشن "گرگم و گله می برم" به کارگردانی "امیر هوشنگ معین" و "آشو" ساخته "جعفر نجفی" حضور دارند و در بخش‌های متفاوت به رقابت می‌پردازند.

 

واکس چه

"واکس‌چه" مستند تحسین شده در جشنواره‌ی بین‌المللی فجر و منتخب جشن مستقل سینمای مستند ایران است و این اثر به کارگردانی "کامران حیدری" و به نویسندگی "سعیده کشاورزی و کامران حیدری" است که به زندگی و مرگ خودخواسته‌ی "ابراهیم منصفی"، خنیاگر و ترانه‌ سرای بندرعباسی و تاثیر آن بر موسیقی جنوبی پرداخته است و در بخش مستند نیمه‌بلند رقابت می‌کند. و نمایش عمومی مستند "واکس‌چه" ۸ و ۱۰ آبان است.

"کامران حیدری" تا به حال مستندهای "من نگهدار جمالی، وسترن می‌سازم"، "دینگومارو" و "علی آقا" را کارگردانی کرده است.

خاتمه

مستند بلند "خاتمه" دومین حضور جهانی خود را در شصت و دومین این رویداد تجربه می‌کند و در این جشنواره دو نمایش دارد این اثر که  به کارگردانی مشترک "هادی زارعی و مهدی زارعی" است در تاریخ

۸ و ۱۰ آبان ماه نمایش داده خواهد شد. مدت زمان پیش تولید، تولید و پس تولید این مستند ۹۰ دقیقه‌ای به گفته‌ی سازندگانش ۴سال به طول انجامیده است و در دوازدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت ایران موفق به دریافت سه جایزه بهترین تدوین، لوح تقدیر بهترین کارگردانی و کاندیدای بهترین فیلم شد. و همچنین در اولین حضور جهانی خود در آکادمی جوایز فیلم فلورانس ایتالیا، جایزه بهترین فیلم بلند این جشنواره را دریافت کرد.

"خاتمه" مستندی است آسیب شناسانه درباره خشونت خانگی علیه دختری افغان که در طول مدت دو سال به فراز و نشیب‌های پرونده او در اورژانس اجتماعی بهزیستی می‌پردازد.

روابط خانوادگی

مستند "روابط خانوادگی" ساخته "ناصر ضمیری" محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است و تنها اثر ایرانیِ حاضر در بخش مسابقه فیلم های بلندِ مستند است که با ده فیلم دیگر از سراسر جهان رقابت می‌کند. این مستند به ارتباط حاجی‌بابا ۸۰ ساله با فرزندانش می‌پردازد که در یک موقعیت خاص و ویژه قرار گرفته‌اند. این موقعیت باعث رفتارهایی از سوی خانواده می‌شود که شناخت بهتری نسبت به آنها پیدا می‌کنیم.

"ناصر ضمیری" کارگردان این اثر تا به حال فیلم‌های "انسان سپید (1377)، لالایی برای بیداری (1380)، سوم شخص مفرد (83-1382)، جایی دنج برای ماهی‌ها (1385)، آسمان بدون گذرنامه (1387)، شیر تلخ (1389) و با دیگران (1392)" ساخته است.

اِکسُدوس

موضوع مستند "اِکسُدوس" به کارگردانی "بهمن کیارستمی" درباره‌ی مرکز بازگشت مهاجران افغان است که توسط اداره اتباع خارجی وزارت کشور گردانده می‌شود. این مرکز مسئولیت ثبت‌نام و اعزام مهاجران افغان را که به صورت غیرقانونی وارد ایران شده‌اند، برعهده دارد.

این مستند در اولین نمایش خود در دوازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران "سینماحقیقت" موفق به کسب جایزه بزرگ بخش مسابقه بین‌الملل این جشنواره شد.

”کیارستمی" پیش از این مستندهای "تاکسی(1387)، جواد(1387)، شبیه سازی(1385)، زیارت(1383)، دوکمانچه(1383)" و ... را کارگردانی کرده است.

آشو

مستند "آشو" به کارگردانی "جعفر نجفی" و تهیه کنندگی "مریم نقیبی" در بخش رقابتی فیلم‌های کوتاه جشنواره "لایپزیگ" با دیگر آثار حاضر در این بخش به رقابت خواهد پرداخت. برنامه پخش این مستند در جشنواره روزهای ۸ و ۹ آبان در سالن‌های Passage Kinos Astoria و Passage Kinos Universum است.

آشو کودکی چوپان است که دل‌بسته‌ سینما و بازیگری است. او از صبح تا شب با گله‌اش مشغول است و در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکلات زندگی روزمره و کارش، اما هم‌زمان با عشقی که به فیلم‌های مطرح سینمای جهان و بازیگری دارد، زندگی‌اش آمیخته به رویاهایش می‌شود.

گرگم و گله می برم

انیمیشن "گرگم و گله می‌برم" به کارگردانی "امیرهوشنگ معین" از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و برگرفته از داستانی با همین‌ نام نوشته‌ی "افسانه‌ شعبان‌نژاد" است که با تکنیک انیمیشن دیجیتال به مدت 8 دقیقه بدون کلام در سال 1396 تولید شده است.

این اثر همچنین دو جایزه از جشنواره گلدن کوکر بلغارستان و مدیا آرتس ژاپن را کسب کرده است.

 

*این جشنواره از قدیمی‌ترین و معتبرترین جشنواره‌های مستند دنیاست که بیش از شصت سال است میزبان این رویداد است و شصت و دومین جشنواره‌ی لایپزیک از تاریخ ۶ تا ۱۲ آبان برگزار می‌شود.

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها