{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

اقتصاد هنرآنلاین خرید و فروش بلیت کنسرت در سایت دیوار را بررسی می‌کند

بلیت کنسرت، دست دوم!

بلیت کنسرت، دست دوم!
کدخبر : 365

پیش ازاین، مثلا سال‌های 80-1370 شاید سالی چند کنسرت در سالن‌های آمفی تئاتر فرهنگسراها اجرا می‌شد و باید بلیتش را حضوری و نقدی از انتشارات"دارینوش" یا فروشگاه"بتهوون" و یکی دو فروشگاه دیگر و یا از گیشه فرهنگسرا می‌خریدیم. امروز اما در خانه،محل کارمان و یا هرجای دیگر با چند کلیک از میان ده‌ها انتخاب برای رفتن به کنسرت یا تئاتر، خرید بلیت اتفاق می افتد. قبلا خرید بلیت از "بازار سیاه" هم حضوری بود و به شانس و اقبال بستگی داشت، امروز اما همین بازار سیاه هم اینترنتی شده‌است و شانس و اقبال هم به انصاف فروشنده ‌ی آن در قیمت گذاری برمی‌گردد. سایت دیوار در کنار فروش اجناس و املاک دست دوم، میزبان آگهی های فروش بلیت برای رویدادهای فرهنگی و هنری نیز هست.

اقتصادهنرآنلاین-مه‌سیما شکریان؛  برای هر آخر هفته در تهران حداقل 5 حق انتخاب، برای تماشای کنسرت دارید. می‌توانید اجرای  "بهنام بانی" را از نزدیک ببینید و یا به تماشای اجرای  گروه ارکستر دانشجویان موسیقی بنشینید. می‌توانید شاهد ساز زدن آهنگساز غیرایرانی باشید، که می‌داند چقدر در ایران محبوب است و به دعوت طرفدارانش در ایران کنسرت برگزار می کند، یا می‌توان به تماشای هنرنمایی موزیسین‌های موسیقی سنتی نشست و شاید بتوان بلیت کنسرت مخصوص بانوان  را از سایت "تیوال" یا  "ایران کنسرت" خرید و با خیال راحت برایهفته یا ماه آینده نیز برنامه ریزی کرد. 

در توضیح سایت ایران کنسرت می‌خوانیم:" موسسه ایران کنسرت"  فعالیتش را از سال 1376 در کلیه‌ی زمینه‌های موسیقایی آغاز کرده‌است." این کلیه فعالیت‌ها شامل ضبط و پخش، فروش، تبلیغات کنسرت و  دیگر فعالیت‌های مربوط به موسیقی است. و درباره سایت "تیوال" می‌خوانیم: "دیواری برای  تبلیغات و فروش بلیت و ثبت نظرات هنرمندان و مخاطبان تئاتر و کنسرت و محصولات فرهنگی و هنر". می‌توانید از این سایت‌ها بلیت کنسرت‌های پاپ یا کلاسیک و سنتی و تلفیقی تهران یا شهرهای دیگر را بخرید. اما گاهی به محض باز شدن سایت برای خرید بلیت یک کنسرت خاص، اکثر بلیت ‌ها خریداری وغیر قابل فروش می‌شوند. بعضی می‌گویند موفق به خرید نشدیم، سرعت اینترنت بد بود یا طرفداران این هنرمند زیاد بودند. اما گاهی هم به راحتی بلیت می‌خرید. در مراحل پرداخت اینترنتی  گزینه‌ی وارد کردن کد تخفیف هم دیده‌می‌شود، اما اکثر افراد کد تخفیف ندارند. بعد از انجام این مراحل اگر بلیت خریدید، از خرید خود راضی باشید. در این‌ ‌صورت موفق شده‌اید قیمت قانونی و واقعی بلیت را پرداخت کنید. همچنین دانشجویان هم می‌توانند با ارائه کارت دانشجویی هنگام خرید بلیت تخفیف بگیرند. بعد از این که سایت اعلام می‌کند "زمان فروش بلیت به پایان رسید" افرادی که موفق به خرید نشده‌اند با تلفن به دفتر پخش کنسرت، دوست، آشنا و شاید با تمدید زمان خرید بلیت و تمدید اجراها بالاخره بتوانند بلیتتهیه کنند. در این بین هم افرادی هستند که بلیت دارند اما نمی‌توانند به کنسرت بروند. این افرد معمولا بلیت را رایگان و یا با قیمت واقعی برای فروش به گیشه سالن کنسرت می برند و یا به دوست و آشنا می‌دهند. اما راه حل نهایی برای خرید بلیت کنسرت "بازار سیاه" است. جستجو برای خرید بلیت در اینترنت بعد از سایت‌های مخصوص مثل تیوال و ایران کنسرت، قسمت فراغت و سرگرمی سایت دیوار را پیشنهاد می‌کند.

سایت دیوار کالاهای متنوعی  برای خرید و فروش دارد، در توضیحات سایت دیوار آمده‌است "نیازمندی‌های ریز و درشت شما روی دیوار" و این روشن می‌کند موسیقی و تئاتر هم در کنار خانه و قابلمه و ماشین و لباس عروسی دست دوم  به عنوان نیازمندی و سرگرمی شناخته شده‌است! همچنین در توضیحات سایت گفته شده "خرید و فروش بی واسطه" و این بی‌واسطه بودن خرید و فروش یعنی نظارتی بر قیمت گذاری وجود ندارد و هرگونه مسئولیت در خصوص قیمت گذاری نادرست و غیر قانونی را از موسسان و گردانندگان سایت سلب می‌کند. هستند کسانی که بلیت کنسرت یا تئاتر را در زمان مجاز، از سایت مخصوص آن می‌خرند و به دلایلی از خدماتی مثل کد تخفیف استفاده می‌کنند، بدون این‌که طالب دیدن و در واقع مشتری محصول فرهنگی باشند و فقط به قصد فروش آن به قیمت بالاتر و دست یافتن بهسود مالی، آن‌ها را روزهای نزدیک به کنسرت  و وقتی که مخاطبان علاقه‌مند و بدون بلیت منتظرند، در سایت دیوار  و یا سایت‌های مشابه آگهی می‌کنند و به قیمت بالاتر می‌فروشند. این به معنی این است که یک نفر علاقه‌مند به آن برنامه شانس دیدنش را با قیمت واقعی از دست می‌دهد و کسی که پول بیشتری پرداخت کند، می‌تواند به کنسرت برود!

اما دلیل خرید و فروش بلیت کنسرت و در واقع کالای فرهنگی در چنین سایتی چه دلایلی دارد. دلیل خرید بلیت از این سایت مشخص است، حتما امکان خرید آن از سایت اصلی امکان‌پذیر نبوده‌است. اما فروش بلیت کنسرت در سایت دیوار چه دلایلی می‌تواند داشته باشد! مثل این‌که بلیت کنسرت خریداری شده‌است،  اما به دلایل مختلف امکان رفتن به کنسرت در زمان خاص وجود ندارد. اما مهم ترین دلیل شاید منفعت مالی  فروشندگان(آگهی دهندگان)  باشد.  این کسب و کاری بی فایده برای جامعه است و هیچ زحمتی برای این دسته از فروشندگان ندارد و چنین فعالیتی هیچ ارزشی به جامعه اضافه نمی‌کند. و می‌تواند باعث بالا رفتن زیاد قیمت کنسرت و تئاتر باشد. چرا که چنین کار پر سود و بی زحمتی افراد زیادی را به خود جذب می‌کند. حال آن‌که صاحبان مشاغل فرهنگی هزینه‌ی زیادی برای کار خود می‌کنند و این شیوه از فروش محصولات فرهنگی سلامت بازار اقتصادی آن را به خطر می‌اندازد. این یعنی منفعت مالی حاصل از فعالیت‌های فرهنگی به کسانی می‌رسد که هیچ دخالتی در تولید این آثار ندارند. در ادامه مثال‌ها و نمونه‌هایی از آگهی‌های سایت دیوار را بررسی می‌کنیم.

 قیمت بلیت کنسرت "بهنام بانی" در سایت ایران کنسرت بین 45 تا 140 هزار تومان است. در سایت دیوار قیمت بلیت کنسرت بهنام بانی از  185 تا 500 هزار تومان آگهی شده‌است! یا در آگهی دیگری تصویر بلیت کنسرت "یوگنی گرینکو" دیده می‌شود. قیمت اصلی بلیط 300 هزار تومان است، همچنین مقدار تخفیف خریدار اولیه بلیط 300 هزار تومان است. در واقع شخصی بلیط رایگان خود را، روی یکی از بهترین صندلی‌های سالن، به قیمت 200 هزار تومان می‌فروشد.

در آگهی این بلیتها معمولا عکس آن دیده‌نمی‌شود و اگر عکسش را بگذارند، معمولا قیمت اصلی بلیت مشخص نیست. تعداد بلیت ها، شاید از یک تا ده بلیت باشد. مثلا قیمت بلیت کنسرت "ماکان" در سایت ایران کنسرنت بین 45 تا 185 هزار تومان است و در آگهی سایت دیوار حداقل 200 هزار تومان فروخته‌می‌شود. همچنین بیشتر بلیتهای مربوط به کنسرت‌های پاپ در آگهی‌ها دیده‌می‌شود.  چرا که این بخش از موسیقی طرفداران بیشتری دارد و سرمایه گذاری مطمئنتری برای فروشندگان است.

 

 

 

  • اسکرین شات دیوار
  • اسکرین شات دیوار
  • اسکرین شات دیوار
  • اسکرین شات دیوار
  • اسکرین شات دیوار
  • اسکرین شات دیوار
  • اسکرین شات دیوار
  • اسکرین شات دیوار
  • اسکرین شات دیوار
  • اسکرین شات دیوار
  • اسکرین شات دیوار
  • اسکرین شات دیوار
ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها