{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

آهنگساز "مغزهای کوچک زنگ زده" از فراز و فرودِ موسیقی به عنوانِ شغل می گوید

پشت صحنه کمتر دیده می شود، کمتر دستمزد می گیرد

پشت صحنه کمتر دیده می شود، کمتر دستمزد می گیرد
کدخبر : 373

"بامداد افشار" آهنگساز فیلم "مغزهای کوچک زنگ زده"، به تازگی در "جشن حافظ" جایزه‌ی بهترین موسیقی متن را برای این فیلم از آن خود کرد؛ افشار در زمینه‌ی ساخت و اجرای موسیقی سینما و تئاتر بیش از حوزه های دیگر همچون فعالیت اصلی او که ساخت موسیقی درغالب آلبوم است، شناخته شده است و بیشتر به ساخت و اجرای موسیقی نمایش و آهنگسازی در حوزه موسیقی محیطی، تجربی و افکتیو گرایش دارد، او به زودی اولین تجربه‌ی ساخت موسیقی سریال را با فیلم "قورباغه" ساخته‌ی "هومن سیدی" پیش رو خواهد داشت. او همچنین اجرای تئاتری در کشور آلمان و آهنگسازی برای دو فیلم را پیش رو دارد. از جمله‌ی کارهای مطرح شده‌ی بامداد افشار، می توان به ساخت موسیقی برای فیلم "ننه دلاور و فرزندان او"، "دژاوو" و ساخت آلبوم "شهربازی که موسیقی یک پرفورمنس است و فضایی الکترونیک و تجربی دارد اشاره کرد. در ادامه گفت و گویی کوتاه راجع به فعالیت های آتی این هنرمند پیش رویتان است.

اقتصاد هنر آنلاین- فرزانه شهریاری؛ بامداد افشار از فعالیت های پیش رویش در حوزه‌ی ساخت موسیقی برای تئاتر می گوید:

حدود یک ماه دیگر با "امیررضا کوهستانی"، عازم شهر برلین هستیم تا یک تئاتر از نویسنده‌ ای آلمانی به اجرای عموم بگذاریم. نام این متن "فیلوکتت" هست.

فضای موسیقی کارهای آقای کوهستانی، برپایه‌‌ی موسیقی های خیلی خلوت است، یعنی به کاربردن اصواتی که خیلی به چشم نمی آید و شنیده نمی شود، و به اصطلاح گفته می شود که در زیر متن اثر تاثیر گذار است. به این خاطر معمولا در کارهای ایشان از سازهای الکترونیک استفاده می شود و اگر هم قرار باشد سازی استفاده شود معمولا سعی می شود از سازهای شرقی استفاده کنیم که در واقع بتواند امضای موزیسین ها و  محلی که ما آن جا زندگی می کنیم داشته باشد. تمام فرآیند ساخت موسیقی و دیگر بخش های این کار در آن کشور شکل خواهد گرفت. در حال حاضر تنها کاری که در تئاتر قبول کرده ام همین کار است.

اوهمچنین از فعالیت های پیش رویش در حوزه‌ی ساخت  موسیقی برای فیلم می گوید:

امسال در سینما دو کار دارم، یکی فیلم "شهر قصه" به کارگردانی "کیوان علی محمدی "ست که فکر می کنم برای "جشنواره‌ی فیلم فجر" امسال آماده خواهد شد و دیگری "فیلم پوست" به کارگردانی برادران "بهرام و بهمن ارک" است که برای "جشنواره‌ی فیلم بین المللی برلین" فرستاده شده است.

موسیقی فیلم پوست براساس "موسیقی های شمنیزم" است، که این نوع موسیقی بر پایه‌ی "شمن باوری" ست و در واقع موسیقی این فیلم بر گرفته از موسیقی مناطق ترکمن ایران، آلتاکای روسیه و ترکیب این سه است. و فیلم بر اساس نقاشی های سیاه قلم که بر گرفته از شمنیسم است ساخته شده است. از نگاه من این پوست بسیار فیلم خوبی ست، زبان این فیلم ترکی ست به همین خاطر نمی دانم در جشنواره‌ی فجر امسال شرکت خواهد داشت یا خیر.

بامداد افشار همچنین راجع به تجربیات ساخت موسیقی سریال توضیح می دهد که:

اولین تجربه ام در حوزه‌ی موسیقی سریال با فیلم "قورباغه" به کارگردانی "هومن سیدی" رقم خورده است، این فیلم در حال ساخت است و قسمت هایی از آن در کشور تایلند ساخته می شود، این مجموعه نمایش خانگی اولین کار سریال سیدی است که در نمایش خانگی تولید و کارگردانی می کند، "نوید محمدزاده، صابر ابر، سحر دولتشاهی، فرشته حسینی، نوید پورفرج"  بازیگران کار  و "پیمان شادمانفر" به عنوان مدیر فیلمبرداری در این مجموعه حضور دارند.

افشار راجع به شکل فعالیت هایش و وضعیت معیشتی یک آهنگساز می گوید:

فعالیت اصلی من سینما و تئاتر نیست اما خوب در این حوزه ها بیشتر مطرح شده است، دلیلش هم این است که موسیقی که من می سازم مربوط می شود به یک گروهی به نام "اتاق" که در واقع ترکیبی از موسیقی و طراحی صدای تکنولوژیست که ما اجراهایی هم در سطح شهر تهران داشتیم، اما آن موسیقی هایی که مجوز رسمی نداشته است کم تر نسبت به موسیقی های من در سینما و تئاتر دیده وشنیده شده است و تا به حال سه پروژه با این گروه داشته ام که در پلتفرم های جهانی مثل آلمان و امریکا پخش شده است اما مخاطبان در ایران نسبت به آن شناخت ندارند، و اتفاقا فعالیت اصلی من مربوط می شود به خود موسیقی و انتشار آلبوم و فعالیت دوم من موسیقی ساختن برای سینما و تئاتر است.

افشار راجع به فعالیت های پشت صحنه در سینما معتقد است:

کسانی که پشت صحنه و زیر پوست سینما هستند، نسبت به کسانی که روی پرده سینما هستند اصولا کمتر دیده می شوند و دستمزهای کم تری هم دریافت می کنند و این در همه‌ جای دنیا به همین شکل است اما در ایران این موضوع تشدید شده است و طبیعتا این برای ما سخت است به خصوص اینکه فشار تحریم ها هم این موضوع را شدت می بخشد به خصوص در حوزه‌ی موسیقی این بسیار دیده می شود چون ما با ساخت و ساز های چیزهایی سرو کار داریم که اصولا آن جا سرمایه گذاری خیلی کم تر اتفاق می افتد

او درباره‌ی جریانِ مالی موسیقی می گوید:

در حال حاضر موسیقی های جریان ساز؛ موسیقی های پاپ هستند که می توانند از طریق کنسرت بازده مالی داشته باشند و موسیقی هایی که کمی جدی تر هستند طبیعتا مخاطب کمتری دارند و سرمایه گذاری کم تری هم در این حوزه اتفاق می افتد؛ من به شخصه شغل دومی ندارم اما خیلی از موزیسین ها را می شناسم که منبع درآمدهای دیگری نیز در کنار موسیقی برای خود در نظر گرفته اند.

 

 

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها