{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

اقتصاد هنر آنلاین از بازار سازهای محرم گزارش می دهد؛

طبل ایرانی نام خارجی

طبل ایرانی نام خارجی
کدخبر : 560

طبل، سنج و آلاتِ موسیقیِ ضربی پس سال‌ها جزئی از نشانه شناسی ایام محرم شده است و در شهرها و روستا ها وقتی صدای طبل به گوش می رسد یعنی محرم نزدیک است یا در جریان است. سال‌هاست در ماه محرم دسته‌های عزاداری هیئت‌های مذهبی به کوچه و خیابان‌ها می‌آیند و همراه با سینه‌زنی و نوحه خوانی‌شان همواره صداهایی بلند و کوبنده از طبل‌ها و سنج‌های بزرگ و کوچکِ دسته به گوش می‌رسد. به نظر می‌رسد اگر هر هیئتی طبل و سنج بیشتر و بزرگ‌تری داشته باشد، از ارزش و کیفیت بهتری برخوردار است.

اقتصاد هنر آنلاین-فاطمه اسماعیلی: خیابان "ناصر خسرو"، بازار بزرگ تهران، راسته لوازم ماه محرم این روزها حال و هوای مخصوص به خود را دارد و بیش از هر زمانی بازار کسب و کارش شلوغ‌ است.  مغازه‌هایی که پارچه‌، بیرق، طبل و سنج را به هیئت‌های عزاداری تهران و شهرستان‌ها می‌فروشند و هرساله مشتری‌های مخصوص به خود دارند.

با این که سازها عمدتا نامواره‌ی برند های معتبر جهانی بر خود دارند، اما تمامی سازها تولید داخل هستند و به خاطر معروف بودن این برند تولیدکننده‌ها از آن استفاده می‌کنند.

گفته می شود تولیدی‌هایی در کهریزک تهران و شهر تبریز به نام "الوندی"، "اقبالی"، "بابایی" و "آواگستر" شناخته می‌شوند که همه ساله در روزهای منتهی به ماه محرم و ده روز اول آن به تولید و فروش طبل‌هایی با ابعاد و کیفیت متفاوت می‌پردازند. مغازه داران راسته ناصر خسرو که فقط در محرم به کار مشغول هستند و روزهای دیگر سال کت و شلوار فروشی دارند، ارتباط مستقیم با این تولیدی‌ها دارند و به صورت عمده از آن‌ها خریداری می‌کنند.

جنس طبل‌ها معمولا از طلق یا آهن رنگ کوره‌ای است و سنج‌ها نیز در خم‌کاری‌های بازار تهران و مکان‌های دیگر تولید می‌شود. همچنین قیمت طبل‌ها از 70هزار تومان تا یک میلیون و نیم تومان و قیمت سنج‌ها حدودا 60 هزار تومان است و اگر همین سازها تولید یاماهای ژاپن باشند، کمتر از چهار میلیون تومان در بازار دیده نمی‌شود و سنج‌ها نیز بالای 600 هزار تومان هستند. اگر سازهای وارداتی هم وجود داشته باشد همگی چینی هستند که باز هم از تولید داخلی قیمت بالاتری دارند.

فروشنده‌های سازهای ماه محرم با هیئت‌های تهران و شهرستان‌ها ارتباط دارند و این ساز ها را به صورت عمده به شهرهای مختلف ایران ارسال می‌کنند و هرساله تعدادی مشتری ثابت دارند. چون به گفته فروشنده‌ها به طور معمول سالانه تعداد هیئت‌ها بیشتر می‌شود و به تبع آن برای خرید طبل وسنج به آن‌ها مراجعه می‌کنند. و یا ممکن است بعد از چند سال طبل‌ها فرسوده شود و دوباره سازهای جدید تهیه کنند. البته طبق آخرین آمار در سال 97 حدود 92 هزار هیئت مذهبی در سطح کشور فعالیت می‌کنند که همین تعداد نشان از بازار پر رونق لوازم محرم دارد.

 

 

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها