{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

دور بودن پردیس تئاتر تهران از مرکز شهر، تابویی از طرف هنرمندان

مرکز باش برنده باش!

مرکز باش برنده باش!
کدخبر : 687

پردیس تئاتر تهران حدود بیست‌سال طول کشید تا ساخته شود. اگر در همان سال‌های اول افتتاح شده بود تا الان روند خودش را طی کرده بود. اما الان شهر تهران سالن‌های خصوصی زیادی برای تئاتر دارد. که در نتیجه‌‌ی رشد این سالن‌های خصوصی در این سال‌ها، پردیس تئاتر تهران نتوانست جایگاه خودش را پیدا کند.

اقتصاد هنر آنلاین- زهرا ره‌گشای: "حسین عالم‌بخش" مدیر پردیس تئاتر تهران درباره‌ی کم بودن تعداد اجراها و ناموفق بودن آن‌ها در پردیس گفت: باید واقع‌بینانه درباره‌ی این ماجرا حرف زد. مسئله‌ی این است که در حق این مجموعه باید یک سری لطف‌های پیش‌ از حد می‌شد؛ یعنی این‌طور نیست که خود پردیس بتواند به تنهایی کاری انجام دهد. همچنین اینطور نیست که اجراهای ناموفقی در پردیس داشته‌ایم. اتفاقا چند نمایش خوب داشتیم. تئاتر "صورت‌های تاریک و ایستگاه متروک" بسیار پربیننده بود. "نمایش خاتون" که الان در حال اجراست یکی از همین نمایش‌های خوب است. در واقع یک حمایت همه‌جانبه لازم است تا این ثروت ملی بتواند به درستی بدرخشد. برای این مسئله ارگان‌های مختلفی باید سرکار بیایند.

پردیس تئاتر تهران یک سری نیازها برای بهتر شدن دارد."عالم بخش" در این باره معتقد است: این پردیس در درجه‌ی اول نیازمند بودجه‌ی حمایتی است اما با وضعیت اقتصادی که در حال حاضر در جامعه حاکم است می‌بینیم که بودجه‌های دولتی در دستگاه‌های دولتی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و حتی مرکز نمایش‌های هنری را  به شدت کاهش و حتی به صفر رسیده است. مثلا اگر الان بخواهید در سالن اصلی حوزه هنری اجرا بروید علاوه بر نبود بودجه حمایتی، باید برای سالن هزینه هم بپردازید. سالن‌ها و مراکز دیگر نمایشی هم بیشتر به فکر درآمد هستند تا بتوانند چرخه‌ی خوشان را بچرخانند. اما پردیس تئاتر تهران این نگاه را ندارد؛ درست است که به‌خاطر شرایط اقتصادی دولت بودجه حمایتی نداریم اما تا جایی که می‌توانیم از گروه‌هایی که اینجا اجرا دارند حمایت می‌کنیم. پردیس تئاتر تهران نیازمند حمایت زیاد از سازمان زیباسازی است که در نقاط مختلف شهر تهران بنرهای تبلیغاتی تئاترها را داشته باشد که بتواند از نقاط مختلف جذب مخاطب داشته باشد. در حال حاضر این مسائل با شهرداری منطقه 15 هستیم تا بیلبوردهایی برای تبلیغات بگیریم. مسئله‌ی دوم این است که مردم شهر تهران و کشورمان تئاتر را در سبد کالای فرهنگی نمی‌دانند. این مشکل همه‌ی سالن‌ها است. سالن اصلی تئاترشهر هم با قدمت حدود 60 ساله به دلیل این‌که آمال و آرزوی خیلی از افراد هنرمند است که هنوز که پابرجاست. اگر مخاطبانش را ببینید متوجه خواهید شد که اکثرا همان مخاطب‌های دائمی تئاتر هستند. حالا اگر تئاتر خاص‌تری باشد مخاطبان دیگری هم جذب می‌شوند. پردیس تئاتر تهران 7 سالن دارد که 6 عدد شامل سالن تئاتر می‌شود. این سالن‌ها در سال حدود 72 نمایش خواهند داشت. یعنی باید حدود 72 کار اجرا رود که مخاطبش که زیاد است.

مدیر پردیس تئاتر تهران درباره‌ی مشکلات این مجموعه گفت: عدم ثبات مدیریتی و عدم برنامه‌ریزی از مشکلات پردیس بوده است  که در این چند ماه برنامه‌ریزی‌های درستی کردیم و الان روند رشد مناسبی را در پردیس مشاهده می‌کنیم. ما می‌توانیم سالن را در اختیار گروه‌ها بگذاریم اما اگر مخاطب نداشته باشد و اگر کیفیت کارها پایین باشد چه؟ به هر حال اگر برنامه‌های خوبی داشته باشیم مردم هم استقبال خوبی از این مجموعه می‌کنند.

"عالم‌بخش" درباره‌ی این گفته که مسیر دور این پردیس باعث عدم توجه به آن شده است گفت: من این را قبول ندارم. این تابویی است که برخی از هنرمندان آن را به‌وجود آوردند. برج میلاد و نمایشگاه بین‌المللی هم از مرکز شهر دور است. اما از آن استقبال می‌شود. بیست سال پیش در بحث تقسیم عدالت فرهنگی در چند نقطه تهران خواستند از این مجموعه‌ها ایجاد کنند. متاسفانه طولانی شدن ساخت پردیس این اتفاق را دیر رقم زد. مناطق 15 و 14 و 17 و 12 جزء مناطق پرتراکم هستند. باید برای این مناطق مراکز تئاتر وجود داشته باشد. چرا باید یک نفر در منطقه 15 محکوم به این است که در مرکز شهر تئاتر ببیند؟ ما باید برای مردم شهر تقسیم‌بندی درستی داشته باشیم. اتفاقا کارهایی که الان در این مجموعه اجرا می‌شود از تمام مراکز شهر بیننده دارد. اتفاقا کنسرت‌هایی که قبل از ماه محرم و صفر در طرح هنر برای همه داشتیم از تمام نقاط شهر تهران مخاطب داشته است. پردیس تئاتر از اتوبان امام علی مسیر سرراستی است. اتفاقا در ساعات پیک زمان بسیار کمتری برای رسیدن به پردیس تئاتر تهران صرف می‌شود تا تالار وحدت. امکانات خوب و فودکورت خوب و پارکینگ بسیار بزرگ این مجموعه و به دور بودن این منطقه از ترافیک دسترسی راحت‌تری را ایجاد کرده است. هم‌چنین با راه افتادن متروی محلاتی تا پایان سال 98 رفت و آمد به این مجموعه از نقاط مختلف شهر آسان‌تر می‌شود. در این خصوص مذاکراتی هم با شرکت تاکسیرانی داشته‌ایم. به هرحال این تغیرات زمان می‌برد و نیاز به همدلی بیشتری است.

"حسین عالم‌بخش" از برنامه‌های آینده‌ این این مجموعه گفت: مرکز هنرهای نمایشی علاوه بر توجه‌هایی که تا الان به ما داشته است قرار است دو برنامه‌ی دیگر را تا پایان سال باهم انجام دهیم. صحبت‌هایی هم با جشنواره‌های دیگر درباره‌ی تعامل و همکاری‌هایی خواهیم داشت که بتوانیم برنامه‌هایی را در این پردیس برگزار کنیم. همچنین اگرشرکت توسعه‌ی فضای فرهنگی هم اگر به قولشان عمل کنند و در زمان بسیار کمی سردر این مجموعه را تمام کنند و پارکینگ را به طور کامل به ما تحویل دهند اتفاق‌های بهتری برای پردیس تئاتر تهران رقم می‌خورد. علاوه بر این مسائل دغدغه‌ی شخصی من در این 8 ماه، برگزاری جشنواره‌ی تئاتر شهر بوده است. امیدواریم هرچه زودتر مشکل بودجه‌ی سازمان فرهنگی هنری شهرداری توسط شواری شهر و شهردار محترم حل شود تا بتوانیم این جشنواره را برگزار کنیم. قرار بود فراخوانمان را اول شهریور دهیم که متاسفانه نتوانستیم. امیداوریم این اتفاق هرچه زودتر رقم بخورد. این مجموعه هنوز در ورودی ندارد. اگر این همدلی‌ها اتفاق بیافتد پردیس با سرعت بالاتری حرکت می‌کند.

 

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها