{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

اقتصاد هنر آنلاین گزارش می‌دهد؛

مداومت در بخشِ خصوصی هنر/ "ژکال"، حمایت دانشگاه از دانشجویان است

مداومت در بخشِ خصوصی هنر/ "ژکال"، حمایت دانشگاه از دانشجویان است
کدخبر : 58

چهارمین جشنواره‌ سراسری دانشجویی نقاشی "ژکال"، جمعه ۲۳ فروردین ماه، با حضور اساتید هنر، معاون امور فرنگی وزارت ارشاد و فرهنگ، دانشجویان و علاقه مندان در پردیس سینما گالری ملت برگزار شد. در این جشنواره ، ۱۱۰ اثر نقاشی به نمایش در آمده است و علاقه مندان می توانند تا ۶ اردیبهشت از این جشنواره دیدن نمایند.

اقتصادهنرآنلاین - فرزانه شهریاری؛ افتتاحیه چهارمین دوره از جشنواره سراسری دانشجویی "ژکال"،  به همت دانشجویان دانشگاه هنر و حمایت این دانشگاه، روز جمعه 23 فروردین ماه با حضور و استقبال مخاطبان وعلاقه مندان در پردیس گالری سینما ملت برگزار شد. در این دوره 1570 اثر با داوری 10 نفر از اساتید و صاحبنظران به جشنواره ارسال شد و 130 اثر به مرحله دوم راه پیدا کرد و داوری ها در این مرحله توسط 5 نفر صورت گرفت که 180 هنرمند نیز به بخش نمایشگاهی راه پیدا کرده اند و امروز در مجموع 110 اثر در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است. میانگین قیمت آثار این نمایشگاه 4 میلیون و 100 هزار تومان می باشد. در این مراسم طی سخنرانی از حامیان این دوره جشنواره، "حسن سلطانی" ریاست دانشگاه هنر، "دکتر اربابی" معاون فرهنگی و اجتماعی، دانشکده تجسمی، دانشکده علوم نظری و مطالعات عالی هنر، اداره کل هنرهای تجسمی، معاونت امور هنری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه توسعه فرهنگی هنرهای تجسمی معاصر، موسسه تصویر شهر، پردیس سینما گالری ملت و چندی دیگر تشکر شد و برای اولین بار در چهارمین دوره این جشنواره، پوستر موشن 40 ثانیه ای به نمایش در آمد. تیزرجشنواره نیز همزمان با آغاز هفته علمی و پژوهشی در تاریخ 31 فروردین رونمایی خواهد شد.

"زینب کلاته" دبیر چهارمین جشنواره سراسری دانشجویی نقاشی "ژکال" در گفت و گویی با خبرنگار اقتصاد هنر آنلاین بیان کرد:

هدف جشنواره "ژکال" از نگاه شما چیست؟

هدف اصلی جشنواره، ایجاد فرصتی برای دانشجویانی ست که هنوز از وارد شدن به فضا ترس دارند.اصولا همیشه دانشجویان نقاشی در انزوا و در آتلیه شخصی خودشان کار می کنند و ما در این جا دو هفته‌ای گرد همایی و دور همی داریم و از طرف اداره کل تجسمی ارشاد،  رویدادی  با حضور صد نفر از علاقه مندان به نقاشی برگزار می شود که تقریبا رویداد بزرگی است و این ها باعث خواهند شد کنار هم تبادل اطلاعات کنیم. در سخنرانی هایمان نیز از اساتید پژوهش هنر دعوت کرده ایم و از تاریخ 31فروردین تا 6 اردیبهشت، این هفته ی عملی کارگاهی، علمی پژوهشی برگزار خواهد شد که صبح ها کارگاه‌ها و بعد از ظهر ها سخنرانی ها برگزار خواهند شد.

شرکت در این ورک شاپ ها هزینه دارد؟

ورک شاپی که برای اداره کل هنرهای تجسمی برگزار می شود رایگان است چون از سمت این اداره حمایت می شود و ورک شاپ‌های دیگر برای عموم مردم 15.000 تومان و برای دانشجویان دانشگاه هنر 10.000 تومان هزینه دارد که هزینه ناچیزی است و هزینه متریال ورک شاپ توسط  حامیان جشنواره تامین می شود.

تامین بودجه‌ جشنواره از چه طریق بوده است؟

جشنواره با حمایت دانشگاه هنر و با یاری خود  دانشجویان این دانشگاه در حال برپایی است، معاونت فرهنگی دانشگاه هنر در هر دوره، مبلغی را برای حمایت از جشنواره  کنارمی گذارد و دانشجویان نیز با علاقه و پشتکاری که دارند  یک بخشی از این هزینه را خودشان تقبل می کنند. البته از طرف اسپانسرهای خصوصی و دولتی نیز حمایت می شویم.

اسپانسرها حامیان مالی هستند یا حامیان غیر نقدی؟

بله جشنواره هم حامیان مالی دارد و هم حامیان معنوی و غیر نقدی. امسال اداره کل تجسمی وزارت ارشاد قبول کردند یک بخش عظیمی از هزینه های جشنواره  را تقبل کنند، شرکت های لوازم التحریری، رنگ سازی ها و رنگ فروشی ها نیز از اسپانسرهای ما هستند.شرکت های لوازم التحریری، متریال مورد نیاز ورک شاپ های یک هفته ای ما را تامین کرده اند و چند شرکت‌ تبلیغاتی، و خبرگزاری نیز، اطلاع رسانی  و نشراخبار جشنواره را بر عهده گرفته‌اند.

سال‌های پیش ساز و کار اقتصادی جشنواره به چه شکل بوده است؟

هر سال بستگی به این دارد که چه قدر تیم جشنواره به دنبال جذب حامی مالی باشند. امسال نسبت به دوره‌های پیشین حامیان مالی جشنواره بیش ازسال‌های پیش بوده است.

جوایز این دوره از جشنواره چیست و از کجا تامین می شود؟

اجازه دهید که جوایز را اعلام نکنم. اما می توانم بگویم نفر اول تا سوم جوایز نقدی دریافت می کنند، سال‌های پیش نفر اول 3میلیون تومان، نفر دوم 2میلیون تومان و نفر سوم جشنواره 1 میلیون تومان در یافت کرده است و شرکت لوازم التحریری دامون فر نیز به پنج نفر برگزیده جشنواره پک هدیه می داده است. امسال یک بخش طراحی هم اضافه شده است که به نفر اول برگزیده‌ی آن 1 میلیون تومان اهدا خواهد شد.

میزان بودجه‌ای که برای جشنواره هزینه می شود چه قدر است؟

به دلیل اینکه ممکن است در مقداراعداد و ارقام اشتباه کنم، اجازه دهید عدد مشخصی را نگویم. اما بخش عمده‌ی بودجه  توسط دانشگاه تامین می شود، ما حتا استارت آپ هایی داریم که از ما حمایت می کنند مثل استارت آپ "نزدیک" و شرکت وستا، فابر کاستل (دامون فر) حامیان ما بوده‌اند و انجمن نقاشان، اداره کل تجسمی نیز و در کنارش موسسه توسعه هنرهای تجسمی  بخش قابل توجهی از هزینه های جشنواره را تامین کرده اند.

جشنواره ژکال فقط در تهران برگزار می شود؟

بله این جشنواره هنوز نوپا است و به آن گستردگی که باید نرسیده است اما ما به تمام دانشگاه‌ها در تمام رشته و شهرها، دعوت نامه دادیم تا در صورت علاقه مندی با ما همراه شوند.

به نظر می رسد جشنواره های دانشجویی در عین آن که  به مرکزی برای تبادل اثر هنری و خرید و فروش هم تبدیل می شوند، وجودشان به رونقِ فضای خصوصی و مستقل در هنر بیانجامد. "ژکال" یک تجربه‌ی موفق است که می تواند الگوی خوبی برای جشنواره های مشابه باشد.15

19

مداومت در بخشِ خصوصی هنر

مداومت در بخشِ خصوصی هنر

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها