{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

وضعیت بافت تاریخی شهر نراق:

از بین رفتن هویت تاریخی به‌خاطر نبود اعتبار

از بین رفتن هویت تاریخی به‌خاطر نبود اعتبار
کدخبر : 840

مدیر پایگاه ملی شهر نراق درباره‌ی کمک‌رسانی برای مرمت بافت تاریخی این شهر گفت: دو سازمان شهرداری شهر نراق و سازمان اوقاف و خیریه شهرستان دلیجان هم به‌خاطر منتفع بودن از بناهای تاریخی نراق، باید برای مرمت آن به میراث فرهنگی کمک کنند.

هنرام‌روز-زهرا ره‌گشای: پروین السادات طیبی مدیر پایگاه ملی شهر نراق درباره‌ی وضعیت بافت تاریخی نراق که حدفاصل شهرهای قم، کاشان، دلیجان و اصفهان است، گفت: از پایان سال 96 تا الان برای مرمت بناهای این شهر هیچ اعتباری چه به لحاظ ملی و استانی دریافت نکردیم. و همچنین از اداره کل امور پایگاه‌ها هم طی پیگیری‌های مکرری که امسال داشتیم نتوانستیم هیچ اعتباری را برای مرمت اضطراری بافت تاریخی نراق و بناهایی که آسیب‌های زیادی دیدند، در اختیار داشته بگیریم. مدت‌ها است که بناهای شهر نراق مرمتی صورت نگرفته است. فقط ساماندهی جداره و کف بوده است که دو یا سه شهردار قدیمی شهر نراق آن را انجام دادند. البته که نمی‌توانم بگویم که مرمت بناها و اقدامی که شهرداری انجام داده است لازم و ملزوم هم نبودند. ولی در حوزه‌ی مرمت، حفاظت بام مهم‌ترین مسئله است. اگر بدنه‌ی تاریخی بام را نتوانیم حفظ کنیم درسال‌های آتی دیوارهای سازه‌ای را هم را نمی‌توانیم داشته باشیم. در نتیجه کم کم بنا تخریب خواهد شد.

طیبی درباره‌ی این آسیب‌ها گفت: به دلیل بارش های زیاد فروردین ماه امسال بخش اعظمی از بام بناهای تاریخی نراق چه آن‌ها که ثبتی بودند و چه بناهای تاریخی که در مجموعه‌ی بافت تاریخی شهر نراق داشتیم، قسمتی از بافت خانه‌های تاریخی آسیب دیدند.‌ به‌خاطر ریزش باران‌ از لابه‌لای قسمت‌های طاق، بخشی از بازار تاریخی از بین رفت و تخریب شد. عمده آسیب‌هایی که در بافت تاریخی نراق مربوط به بام‌ بناهای تاریخی بود.

طیبی درمورد اعتبارهایی که باید برای بناها در نظر گرفته شود گفت: دو سازمان شهرداری شهر نراق و  سازمان اوقاف و خیریه شهرستان دلیجان هم به‌خاطر منتفع بودن از بناهای تاریخی، باید برای مرمت آن به میراث فرهنگی کمک کنند. بخش زیادی از خانه‌های تاریخی‌مان مثل فاضیلین نراقی و مجموعه‌ی بزرگی از کاروان‌سراهای بازار تحت مالکیت و حمایت سازمان اوقاف هستند. اما متاسفانه تاکنون هیچ حمایت و مشارکتی با سازمان میراث فرهنگی نداشتند. من خیلی ضروری می‌دانم که سازمان‌هایی که از این بناها سود می‌برند و یا ارتباط مستقیمی با بناهای تاریخی دارند و حتی کسانی که مالک این‌ها هستند که اتفاقا از وضع مالی خوبی هم برخوردار هستند باید سهم خودشان را در مرمت این بناها بپردازند؛ سازمان میراث فرهنگی به تنهایی نمی‌تواند از پس این هزینه‌ها بربیاید؛ البته که رسالت این سازمان حفاظت، مرمت و پاسداری از بناهای تاریخی است ولی ما به تنهایی با امکانات حداقلی سازمان نمی‌توانیم به تک تک این بناها رسیدگی کنیم. حالا اگر اعتباری باشد، مرمت اضطراری را فورا انجام می‌دهیم. نمی‌شود تک تک خانه‌های تاریخی که مالک دارند مثل خانه فروغی و رئوفی‌ها را که هرکدام‌شان نزدیک به 500 میلیون تومان اعتبار نیاز دارند، فقط میراث فرهنگی رسیدگی کند. ما سازمان درآمدزایی نیستیم که بتوانیم این تک‌ اثرها را بازسازی کنیم. مشارکت نهادهای زیربط و مالکین خصوصی را خواستاریم تا بتوانیم در جهت نجات بخشی بناهای تاریخی‌مان گامی برداریم. مهمترین هسته‌ی مرکزی بافت تاریخی نراق هم، همان بازار است که باید حفظش کنیم.

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها