{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

اقتصاد هنر آنلاین بررسی می کند

آموزش بازیگری یا میانبُرهای کسب درآمد؟

آموزش بازیگری یا میانبُرهای کسب درآمد؟
کدخبر : 649

افرادی که رویای بازیگر یا کارگردان شدن را در سر دارند و روش دوم را انتخاب می‌کنند با مراجعه به آموزشگاه‌ها و موسسات سینمایی سعی دارند به خواسته‌‌ی خود نزدیک شوند. کلاس‌های بازیگری و کارگردانی نیز در تبلیغات خود اینطور بیان می‌کنند که می‌توانند افراد را در رسیدن به این هدف‌ها همراهی کنند. شکی نیست برای ورود به این عرصه هر فرد نیازمند آموزش‌ است. داشتن استعداد به خودی خود کافی نیست و برای فعالیت در هر یک از این زمینه‌ها داشتن مهارت‌هایی لازم است، اما در این کلاس‌ها چه مقدار از این مهارت‌ و آموزش‌های لازم به هنرجویان ارائه می‌شود؟

اقتصاد هنر آنلاین: تعداد علاقه‌مندان به سینما زیاد است. بسیاری از این علاقه‌مندان به روش‌های مختلفی در تلاش هستند که بتوانند وارد این حوزه شوند و خوشبختانه بعضی از این افراد می‌دانند که برای فعالیت در این رشته‌ها نیازمند آموزش هستند. آموزش سینما (در اینجا بیشتر دو رشته پرطرفدار بازیگری و کارگردانی را مورد بررسی قرار داده‌ایم) در حال حاضر از چند طریق قابل دسترسی است. یکی از آن‌ها دانشگاه‌های سراسر کشور است و دیگری موسسات و آموزشگاه‌ها. افرادی که رویای بازیگر یا کارگردان شدن را در سر دارند و روش دوم را انتخاب می‌کنند با مراجعه به آموزشگاه‌ها و موسسات سینمایی سعی دارند به خواسته‌‌ی خود نزدیک شوند. کلاس‌های بازیگری و کارگردانی نیز در تبلیغات خود اینطور بیان می‌کنند که می‌توانند افراد را در رسیدن به این هدف‌ها همراهی کنند. گفته می شود برای ورود به این عرصه هر فرد نیازمند آموزش‌ است و داشتن استعداد به خودی خود کافی نیست و برای فعالیت در هر یک از این زمینه‌ها داشتن مهارت‌هایی لازم است، اما در این کلاس‌ها چه مقدار از این مهارت‌ و آموزش‌های لازم به هنرجویان ارائه می‌شود؟

وعده های همه پسند

به‌نظر می‌رسد چند نکته‌ی اساسی در مورد آموزش در این موسسه‌ها مورد غفلت قرار گرفته. اول آنکه وعده‌هایی کلی به متقاضیان داده می‌شود بدون توجه به استعدادهای آن‌ها. آموزش صحیح برای موفق شدن در این راه باید مکمل استعداد هم باشد اما کمتر به این موضوع از طرف آموزشگاه‌ها توجه می‌شود. تنها شرط لازم برای بیشتر این کلاس‌ها واریز شهریه است. بدون آنکه مصاحبه یا گزینشی صورت بگیرد، بدون آنکه ویژگی‌های فردی این افراد و خصوصیات لازم برای موفقیت در این رشته را در نظر داشته باشند.

اساتید تازه کار

موضوع دیگر اساتید این موسسات هستند. آیا کسانی که به آموزش می‌پردازند صلاحیت و دانش این کار را دارند؟ در بعضی موارد شاهد هستیم که بازیگر یا کارگردانی که خود تازه کار محسوب می‌شود و سابقه‌ی ساخت 1 یا 2 فیلم یا بازیگری که در یک سریال یا فیلم سینمایی را دارد به استاد یکی از این موسسات تبدیل شده. جدای از این موضوع مهم که، مطابق کدام استاندارد این چهره‌های تازه وارد از سواد سینمایی لازم برخوردارند که به‌عنوان استاد انتخاب شده‌اند؛ به این نکته توجه نمی‌شود که توانایی در آموزش و مهارت در انتقال تجربیات (در صورتی که تجربیاتی وجود داشته باشد) خود عاملی مهم است که همه‌ی افراد فعال و حتی موفق در سینما آن را ندارند. یک کارگردان یا بازیگر موفق، باتجربه و باسواد ممکن است معلم خوبی نباشد.

تعدد آموزشگاه باعث کیفیت بهتر می شود؟

اگر تعداد موسسات سینمایی بی‌وقفه در حال افزایش است، هر روز می‌شنویم که بازیگر یا کارگردانی کارگاه و کلاس برگزار می‌کند دلیلش این است که تقاضا هم به همان میزان زیاد است و از آن‌ها استقبال می‌شود. در جامعه امروز ما میل به دیده شدن در میان نسل جوان زیاد است. همه‌ می‌خواهند به‌نحوی دیده و کشف بشوند و فکر می‌کنند با شرکت در کلاس فلان بازیگر یا کارگردان این اتفاق برای آن‌ها پیش می‌آید. البته تبلیغات موسسات در ایجاد این پیش‌زمینه‌ی ذهنی موثر بوده است. تبلیغاتی از این دست که کارگردان، بازیگران فیلم جدیدش را از بین هنرجویان این کلاس انتخاب خواهد کرد یا تئاتری با شاگردان این کلاس به روی صحنه خواهد رفت. در بعضی موارد به راحتی می‌توان به دروغی بودن این تبلیغات پی برد. علاقه و عدم آگاهی افراد در بعضی از موسسات به وسیله‌ای برای کسب درآمد تبدیل شده. با نگاهی به قیمت کلاس‌های بازیگری و کارگردانی در موسسات مختلف با قیمت‌های بالا و بی‌‌قاعده‌ها مواجه می‌شویم. مشخص نیست که چرا بازه‌ای چنین گسترده از قیمت وجود دارد و با چه متر و معیاری این قیمت‌ها انتخاب شده‌اند. آیا اینگونه نیست در شرایطی که نظارات دقیقی وجود ندارد گروهی با اتکا به شهرت خود در حال کسب درآمد هستند؟

 

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها