{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

اقتصاد هنر آنلاین از هنرستان سوره گزارش می‌دهد

آموزش سینما و تئاتر روی کاغذ

آموزش سینما و تئاتر روی کاغذ
کدخبر : 689

هنرستان سوره که تحت نظر حوزه هنری فعالیت می‌کند، اولین هنرستانی است که رشته سینما را وارد نظام آموزش و پرورش کشور کرد و نزدیک به بیست سال از راه اندازی آن می‌گذرد. "فاطمه حکمی" معاون پرورشی هنرستان سوره و "هایده جعفرپور" معاون اجرایی، در مورد امکانات آموزشی، درس‌های تخصصی و خروجی‌های هنرستان طی این سال‌ها با تمرکز بر دو رشته سینما و نمایش توضیح دادند.

اقتصاد هنر آنلاین- شفق ابوسبا؛ هنرستان سوره از سال 1377 زیر نظر حوزه هنری شروع به فعالیت کرد. بعد از گذشت چند سال هنرستان سوره 2 افتتاح شد و رشته سینما و گرافیک به این مجموعه اضافه شد. تازگی این هنرستان به دلیل آنکه ملک آن استیجاری بوده است با سوره 1 ادغام شده.

دروس تخصصیِ رشته‌هایِ سینما و نمایش 

"فاطمه حکمی" معاون پرورشی هنرستان سوره در مورد درس‌های تخصصی دو رشته سینما و نمایش توضیح داد که برای رشته نمایش در پایه دهم "نمایشنامه نویسی"، "ادبیات کهن"، "تاریخ نمایش"، "مبانی"، "بازیگری"، "طراحی" و "موسیقی"- در پایه یازدهم "طراحی صحنه"، "مدیریت تولید"، "تفکر و سواد رسانه"، "تاریخ هنر جهان"، "بازیگری" و در سال دوازدهم "خواندن نمایشنامه"، "کارگاه نمایش"، "تاریخ هنر ایران"، "ماسک و گریم"، "مبانی عروسک سازی" و "اخلاق حرفه‌ای تدریس می‌شوند.

دروسی که به‌طور تخصصی برای هنرآموزان سینما تدریس می‌شوند عبارتند از در پایه دهم "کارگاه نگارش"، "مبانی"، "عکاسی"، "تدوین فیلم"، "تاریخ سینما" و "طراحی". سال یازدهم "کارگاه نگارش"، "فن سینما"، "تفکر و سواد رسانه"، "تاریخ هنر جهان"، "کارگاه نوآوری" و "موسیقی" و در پایه دوازدهم "اخلاق حرفه‌ای"، "زیباشناسی"، "تاریخ هنر ایران"، "تحلیل فیلم" و "فن سینما" آموزش داده می‌شوند.

نکته‌ی قابل توجهی که با نگاه به این مباحث درسی می‌توان متوجه آن شد این است که بسیاری از این عنوان‌ها در دانشگاه‌ها هم جز واحدهای درسی این دو رشته هستند و اشتراکات زیادی میان واحدهای درسی این دو مقطع وجود دارد.

در مورد اساتیدی که دروس تخصصی را تدریس می‌کنند "حکمی" توضیح داد که این افراد از بازیگران یا کارگردانان مشهور نیستند. مدرسان این هنرستان کسانی هستند که در همین رشته تحصیلات دارند و فوق لیسانس گرفته‌اند.

امکانات و تجهیزات

دو رشته‌ی سینما و نمایش و به‌طور کلی آموزش هنر باید با فعالیت‌های عملی همراه باشند. زمانی که دانش‌آموزی برای این مقطع رشته‌ای هنری را انتخاب کرده به این معنی است که خواهان آموزش‌هایی متناسب با رشته‌اش است و این رشته‌ها نیازمند امکانات هستند. در مورد امکاناتی که هنرستان در اختیار دانشجویان برای فعالیت‌های عملی گذاشته این معاون آموزشی توضیح داد که برای بچه‌های نمایش آمفی تئاتر و برای کلاس "ماسک و گریم" اتاق گریم داریم که آیینه‌های بزرگ دارد. برای هنرآموزان سینما هم کلاس‌هایمان وسایل پخش فیلم دارند که بتوانند در کلاس‌ها فیلم ببینند. در مورد سرفصلی مثل تدوین که نیازمند آموزش عملی است اما اینطور گفته شد که به صورت تئوری برگزار می‌شود.

هنرجویان رشته سینمای هنرستان سوره باید در هر سال تحصیلی فیلم کوتاه بسازند. ساخت فیلم نیازمند امکانات و تجهیزات است ولی دراینباره توضیح دادند که هنرستان هیچ امکاناتی در اختیار دانش آموزان قرار نمی‌دهد چون امکاناتی برای فیلمسازی وجود ندارد. این در حالی است که این هنرستان زیر نظر حوزه هنری فعالیت می‌کند.

غول کنکور و ورود به دانشگاه

متاسفانه آمار دقیقی از میزان سهم هنرستانی‌های رشته سینما و نمایش در دانشگاه‌های کشور نیست و خود هنرستان سوره هم اطلاعات دقیقی در این مورد ندارد، اما با نگاهی کلی به ورودی‌های هر سال دانشگاه‌های هنری و به‌خصوص دولتی کشور و همچنین رتبه‌های برتر هر سال کنکور هنر متوجه می‌شویم که سهم آن‌ها در دانشگاه‌های دولتی حداقل، کم است. "هایده جعفرپور" معاون اجرایی در مورد شرایط کنکور هنر برای بچه‌های هنرستان گفت "اگر بچه‌ها درس‌های عمومیشان را به موقع بخوانند و اجازه ندهند که تلنبار شود می‌توانند وارد دانشگاه‌های خوب کشور شوند چون سواد بالایی در درس‌های اختصاصیشان دارند، می‌توانند رتبه‌های خوبی کسب کنند". او توضیح داد چون هنرآموزان این هنرستان به کارهای عملی علاقه دارند کمتر به دروس عمومی اهمیت می‌دهند. این ضعف و در بعضی موارد بی‌سوادی دانش‌آموزان در دروس کنکور هنر متوجه هنرستان نیست چون خود بچه‌ها اهمیت نمی‌دهند.

خروجی‌های موفق هنرستان

معاون پرورشی این هنرستان درباره‌ی خروجی‌های موفق این مجموعه به بازار کار از "باران کوثری"، "ستاره پسیانی"، دختر "محمدرضا شریفی‌نیا"، دختر "ابراهیم حاتمی‌کیا" و دختر "بیوک میرزایی" نام برد. جالب است که از این افراد در حالی به عنوان خروجی‌های موفق نام برده می‌شود که به احتمال زیاد به سبب شرایط خانوادگیشان ورود به بازار کار از ابتدا برایشان چندان دشوار نبوده است و حتی بعضی از این افراد نام برده مشخص نیست که حالا مشغول چه فعالیت‌هایی هستند ولی چون از خانواده‌های هنرمندی بوده‌اند از مفاخر این هنرستان محسوب می‌شوند. "حکمی" از "بهاره افشاری"، "عاطفه نوری" و "ریحانه پارسا" هم به ‌عنوان اشخاصی نام برد که خانواده‌های غیرهنری داشته‌اند ولی توانسته‌اند حضور موفقی در بازار کار داشته باشند.

 

*

متاسفانه کادر آموزشی هنرستان اجازه نداد که از محیط مدرسه، امکانات و تجهیزات و سالن آمفی تئاتر عکس‌برداری بشود.

                                                                                

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها