{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

گزارشی از کلاس‌های آزاد آموزش سینما در حوزه هنری

سینما به سبک حوزه

سینما به سبک حوزه
کدخبر : 690

حوزه هنری در زمینه آموزش رشته‌های مختلف هنری، تهیه‌کنندگی و ساخت فیلم‌های سینمایی و تولید فیلم‌نامه فعال است و به طور معمول سالانه افراد جدیدی را برای یادگیری دروس سینمایی جذب می‌کند. این مجموعه که به عنوان یکی از نهادهای انقلابی و اسلامی در کشور شناخته می‌شود، چندین سال است که برای هنرجوهای جوان کلاس‌های نظری و عملی برگزار می کند

اقتصاد هنر آنلاین، فاطمه اسماعیلی: یادگیری رشته‌های متفاوت هنری از جمله سینما در آموزشگاه‌های معتبر خصوصی همواره یکی از پر هزینه‌ترین کلاس‌های آزاد آموزشی بوده است. اما حوزه هنری یکی از نهادهای زیرمجموعه سازمان تبلیغات اسلامی دوره‌هایی با محوریت آموزش نظری و عملی سینما برگزار می‌کند که شرایط مخصوص به خود را نیز دارد.

حوزه هنری به عنوان یکی از نهادهایی که زیرمجموعه سازمان تبلیغات اسلامی است، سالانه در بخش سازمان‌های فرهنگی و مذهبی از دولت بودجه دریافت می‌کند. این نهاد در سال 1397، 84 میلیارد و 700میلیون تومان بودجه دریافت کرده است و این رقم در بودجه سال 1398به 68 میلیارد و 500 میلیون تومان کاهش یافته است.

حوزه هنری در زمینه آموزش رشته‌های مختلف هنری، تهیه‌کنندگی و ساخت فیلم‌های سینمایی و تولید فیلم‌نامه نیز فعال است و به طور معمول سالانه افراد جدیدی را برای یادگیری دروس سینمایی جذب می‌کند. این مجموعه که به عنوان یکی از نهادهای انقلابی و اسلامی در کشور شناخته می‌شود، چندین سال است که برای هنرجوهای جوان کلاس‌های نظری و عملی با عناوین: تاریخ تحلیلی سینما ایران و جهان، طراحی، عکاسی، مبانی موسیقی، تدوین، تهیه کنندگی، فیلم‌نامه نویسی، فن بیان، مکتب شناسی، سیری در ادبیات غرب، تاریخ غرب، فیلم برداری و ... برگزار می‌کند. به گفته هنرجویان حوزه هنری بعضی از کلاس‌ها نیز بر اساس نیاز و درخواست بچه‌ها وارد جدول آموزشی دوره می‌شود.

 آغازگر این کلاس‌ها در حوزه هنری "حسن شاه حسینی" است. او در مصاحبه‌های خود گفته است:" بنیادهای تئوریک تدریس هنر ما الحادی است و به همین سبب است که از ریشه‌های هنر دینی غافل شده‌ایم. یونان‌زدگی باعث شد قطار انقلاب در زمینه فرهنگ و هنر سرعتی کمتر از حد انتظار داشته باشد. مبانی تئوریک آن‌ها را تدریس می‌کنیم و بعد در عجبیم که چرا هنرهای ما ظرف مناسبی برای هنر دینی نیستند".

 هزینه هر کلاسی که هنرجوها ثبت نام کنند، پنجاه هزار تومان است و اگر تا پایان کلاس‌ها هیچ غیبتی نداشته باشند، همان هزینه اندک نیز به دانشجو برگردانده می‌شود. این شرایط نشان از بودجه‌ی بالایی است که صرف تربیت نیرویی ماهر و البته شکل گرفته در فضای فکری حوزه هنری می‌شود. تفاوتی زیاد بین قیمت‌های آموزشگاه‌های آزاد سینمایی و حوزه هنری نیز نکته‌ای مهم است که به تبع اثرات خود را بر روند یادگیری هنرجوها می‌گذارد و می‌تواند باعث طردشدگی عده‌ای از علاقه‌مندان به سینما بشود. یا به علت قیمت بالای آموزشگاه‌ها و یا به خاطر فضای غالب فکری خاصی که در کشور وجود دارد، همه نمی‌توانند در آن حضور پیدا کنند.

گفته می‌شود؛ فضای عقیدتی و فکری کلاس‌ها به نسبت دانشگاه‌های هنر فضای بسته‌تری دارد اما به گفته شرکت کنندگان این دوره انتخاب اساتید عمدتا براساس مهارت و سوادشان است و تنوع نگاه و عقیده در میان معلم‌ها دیده می‌شود. البته ممکن است برخی از اساتید از فیلترهای مذهبی و عقیدتی نیز بگذرند.

دوره‌های آموزشی این مجموعه مانند دانشگاه است و در آخر هر ترم درسی امتحان‌های نظری و عملی گرفته می‌شود، اما تاکید بر پروژه‌های عملی است که هنرجوها می‌سازند. یکی از نکات قابل توجه آن است که در کنار هر درس عملی باید کلاس‌های تاریخ سینمای "حسن شاه حسینی" گذرانده شود. به گفته‌ی هنرجوها اگر کلاس‌های دوره به طور منظم برگزار شود و به خاطر سختی دروس و سنگینی پروژه‌های عملی ریزشی نداشته باشد، حدود سه سال طول می‌کشد تا آموزش‌ها تمام بشود. نکته دیگر آن است که در انتهای هر کلاس هیچ مدرکی به افراد داده نمی‌شود و در پایان نیز مدرکی به شرکت کننده‌ها داده نمی‌شود.

به گفته هنرجوهای این کلاس‌ها سرمایه‌گذاری که روی هنرجوهای جوان می‌شود به این گونه نیست که پس از اتمام کلاس‌ها هنرجوها ملزم شوند تا برای آنجا کار کنند. اما حوزه هنری هنرجوها را رصد می‌کند و افراد قوی و حرفه‌ای‌تر را دعوت به کارهایی می‌کند تا بتوانند وارد بازار کار و فعالیت‌های هنری، سینمایی و برنامه‌سازی بشوند.

شرایط جذب افراد برای هنرجویان مصاحبه شفاهی است. و سوال‌هایی درباره نوع نگاه مصاحبه شونده نسبت به انقلاب اسلامی پرسیده می‌شود و اینکه آن فرد در آینده می‌خواهد چه چیزی و با چه ویژگی‌هایی بسازد و در آن زمینه کار کند. همچنین باید یک شناخت نسبی به آثار و تولیدات حوزه هنری داشته باشند و علایق آن فرد نسبت به کتاب‌ها و فیلم‌های مختلف سنجیده می‌شود.

 

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها