{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

به بهانه زادروز مادر مجسمه‌سازی ایران

به بهانه زادروز مادر مجسمه‌سازی ایران
کدخبر : 10554

لیلت تریان در تاریخ ۱۰ دی سال ۱۳۰۹ در تهران متولد شد و در تاریخ ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ درگذشت. تریان یک مجسمه‌ساز ارمنی تبار بود که به عنوان مادر مجسمه‌سازی ایران شناخته می‌شد. او که در خانواده‌ای هنر دوست متولد شد به مدت یک سال در رشته نقاشی در دانشکده هنرهای زیبای تحصیل کرد و سپس برای ادامه تحصیل به مدرسه بوزار فرانسه رفت.

به گزارش هنر ام‌روز، او در آنجا هنر مجسمه سازی را فرا گرفت و در بازگشت به ایران در سال ۱۳۳۹ شمسی به تدریس هنر در دانشکده هنرهای تزئینی پرداخت. البته تریان در مراحل آمادگی برای آزمون ورودی بوزار به مجسمه‌سازی علاقه‌مند شد و به‌طور جدی‌تر مجسمه‌سازی را دنبال کرد تا اینکه معادل دکتری را از مدرسه عالی هنرهای زیبای پاریس فرانسه گرفت. “وقتی مجسمه‌سازی را برای کنکور نقاشی شروع کردم به این هنر بیشتر علاقمند شدم. حجم این امکان را به آدم می‌دهد تا از زوایای مختلف به آن نگاه کند. این نکته برایم بسیار جذاب بود به همین خاطر نقاشی را رها کردم و در امتحان مجسمه‌سازی شرکت نمودم. از طرفی رشته مجسمه‌سازی در ایران وجود نداشت و این امکان را تنها در این جا می‌شد جستجو کرد.”

تریان نخستین بار هنر مدرن مجسمه‌سازی را به صورت آکادمیک وارد مراکز آموزشی ایران کرد و از مؤسسین دپارتمان مجسمه‌سازی دانشکده هنرهای تزئینی بوده است. او ۲۳ سال به‌طور حرفه‌ای در دانشکده‌های هنری معلمی‌کرده و تعدادی از هنرمندان شاخص امروز ایران از شاگردان وی به شمار می‌آیند. از اولین شاگردان ایشان می‌توان به آقای “پرویز تناولی” و “ناهید سالیانی” اشاره کرد.

وی از سال ۷۱ آموزش در دانشگاه را از سر گرفت و از ۷۸–۱۳۷۱ در رشتهٔ طراحی و مجسمه‌سازی دانشگاه آزاد اسلامی تدریس کرد.

تریان از سال ۱۳۶۸ در نمایشگاه‌های متعددی مشارکت داشته که از آن جمله می‌توان به «نمایشگاه اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۳۷۳ اشاره کرد.

ساخت مجسمه یادبود" مسروب ماشتوتس" (مبدع الفبای ارمنی) و نصب در کلیسای ترمانکچاج تهران، تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی، برپایی نمایشگاه گروهی دانشگاه آزاد اسلامی، عضو هیأت داوری بی‌ینال مجسمه‌سازی تهران، برپایی نمایشگاه‌های متعدد از آثارش از جمله فعالیت‌های این هنرمند مجسمه سازی است.

سال ۱۳۸۵ نیز از مقام هنری تریان در موزه هنرهای دینی امام علی (ع)  تجلیل به عمل آمد و چندی پیش در ششمین دوسالانه مجسمه‌های شهری نیز از مقام هنری این مجسمه ساز تجلیل شد.

27d361b5-9fe0-4bf3-989e-647edbfac36c

96461d6b-ff4e-4899-9476-3227fc4a17c3

d3fc66dd-5c82-4b80-a63f-0de2ecaa60fc

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها