{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

فراخوان جشنواره دانشجویی موسیقی

صبا، جشنواره موسیقی برای تعامل

صبا، جشنواره موسیقی برای تعامل
کدخبر : 306

به تازگی فراخوان دومین دوره‌ی جشنواره‌ی موسیقی صبا پس از تأخیری دو ساله منتشر شد.جشنواره موسیقی صبا به میزبانی دانشکده‌ی موسیقی و معاونت فرهنگی دانشگاه هنر، و با هم‌کاری انجمن موسیقی ایران، دفتر موسیقی، بنیاد رودکی، و مؤسسه توسعه‌ی هنرهای معاصر در هفته‌ی نخست آذرماه امسال برگزار خواهد شد.صبا جشنواره‌ای دانشجویی است. ازاین‌رو غایتِ قصوا و هدفِ نهاییِ آن جز استعلای دانش، بینش، و مهارتِ دانشجو و نیز فراهم ساختنِ امکانات و تسهیلاتی برای فعالیتِ بهتر و بهینه‌ترِ دانشجویان نیست. این جشنواره‌ی دانشجویی متشکل از بخشهای رقابتی، غیررقابتی (مانند افتتاحیه، مسترکلاس‌ها، سمینارها، کارگاه‌های آموزشی، مروری بر آثار و پروژه‌ها) و در نهایت، بخشِ بینارشته‌ای (بینا دانشگاهی) می‌باشد. بخشِ رقابتیِ صبا هر دوره در چهار محور آهنگ‌سازی، گروه‌نوازیِ موسیقیِ کلاسیکِ غربی، گروه‌نوزایِ موسیقیِ ایرانی و پژوهش برپا خواهد شد. از اهدافِ مهمِ صبا به‌طور کلی «تعامل» است.

به گزارش اقتصاد هنر آنلاین،  در بخشِ رقابتی این جشنواره ، سوای برگزاریِ هر بخش به‌طورِ جداگانه، برپاکنندگان باید درنظر داشته باشند که رفته‌رفته محورهای بخش رقابتی را در تعامل با هم‌دیگر تعریف کنند. «دوره‌مند بودن»، «موضوع‌محور بودن»، «گنجانیدنِ آثارِ برگزیدگانِ بخشِ رقابتیِ آهنگ‌سازی در رپرتوارِ بخشِ رقابتیِ گروه‌نوازی» از ایده‌هایی است که می‌تواند این تعامل را فعلیت ببخشد. هم‌چنین یکی از دست‌آوردهای صبا این است که برای نخستین‌بار درکنارِ سایرِ فعالیت‌های رقابتیِ عملی، بخشِ پژوهش را نیز در کنارِ و در تعاملِ با بخش‌های عملیِ موسیقی قرار داد. صبا برآن است تا هر دوره با محوریتِ تمی مشخص که در ارتباط و تعامل با سایرِ بخش‌ها قرار می‌گیرد، فراخوانِ خود را در این زمینه منتشر کند.

سوای این‌که رقابت در ذاتِ خود پسندیده است، اما هستند بسیاری که از رقابت گریزانند و به دلایل بسیاری در عرصه‌های رقابتی حضور نمی‌یابند. صبا با در نظر گرفتنِ روحیاتِ این هنرمندان در بخشِ غیرِ رقابتی امکانِ تعالی و رشدِ آنان را مهیا ساخته است.

در این بخش با تعاملِ مستقیمِ گروه‌های نوازندگی و آهنگ‌سازی، مجالی برای بروز و ظهورِ خلاقیت و استعدادِ دانشجویان پیدا می‌شود و درکنار آن صبا می‌کوشد تا این تعامل را از یک اجرای رسیتالِ صرف استعلا دهد و امکاناتِ متنوعی برای دانشجویان فراهم سازد.

یکی از مهم‌ترینِ این برنامه‌ها ضبط و نشرِ آثار است. بدین‌نحو‌که آثارِ برگزیده و انتخاب‌شده توسطِ هیأتِ اجرایی در یک استودیوی مجهز ضبط می‌شود. اولاً هم نوازندگان با ضبط و کار نیمه‌حرفه‌ای آشنا می‌شوند، ثانیاً هم آهنگ‌سازان چند کارِ ضبط‌شده‌ی باکیفیت از آثارِ خود دارند که برای رزومه‌ی خود می‌توانند از آن استفاده کنند. هم‌چنین دانشجویانِ موسیقی در جهتِ رشد و تعالیِ دانش و مهارتِ خود نیازمندِ بهره‌مندی از ایده‌های بکر، استفاده از تجربه و هنرِ برگزیدگان و نام‌آورانِ رشته‌ی هنریِ خود هستند. یکی از دلایلِ پدید آمدنِ صبا همین امر بود که در قالبِ جشنواره بتواند زمینه‌ای را فراهم کند تا افرادِ سرشناس و هنرمندانِ برجسته در یک بازه‌ی زمانیِ مشخص در محیطِ هنریِ ایران قرار بگیرند و دانشجویان در تعاملِ مستقیم و تحتِ تعلیم و آموزشِ ایشان قرار بگیرند.

این گردهم‌آیی‌ها ازسویی بر اعتبارِ علمی و هنریِ دانشگاه و دانشکده نیز خواهد افزود و مراوداتِ بین‌المللیِ بعدتری را موجب خواهد شد. در بخش بینارشته‌ای نیز صبا با هدفِ تعاملِ موسیقی با سایرِ رشته‌ها و فراهم آمدنِ بسترهای کاری، شغلی، و هنریِ مشترک برای موسیقی و رشته‌های دیگرِ هنری، بر آن است تا در هر دوره در بخشی جداگانه فعالیت‌های مشخص و هدف‌مندی را در ارتباط با سایر رشته‌های دانشگاهی دنبال کند.

 

بخش‌های جشنواره

جشنواره صبا از سه بخش رقابتی، غیر رقابتی و جنبی تشکیل شده است.

بخش رقابتی:

بخشِ رقابتیِ صبا هر دوره در چهار محور آهنگسازی، گروه‌نوازیِ موسیقیِ کلاسیکِ غربی، گروه‌نوزایِ موسیقیِ ایرانی و پژوهش برپا خواهد شد. از اهدافِ مهمِ صبا به‌طور کلی «تعامل» است. در بخشِ رقابتی نیز، سوای برگزاریِ هر بخش به‌طورِ جداگانه، برپاکنندگان باید درنظر داشته باشند که رفته‌رفته محورهای بخش رقابتی را در تعامل با هم‌دیگر تعریف کنند. «دوره‌مند بودن»، «موضوع‌محور بودن»، «گنجانیدنِ آثارِ برگزیدگانِ بخشِ رقابتیِ آهنگ‌سازی در رپرتوارِ بخشِ رقابتیِ گروه‌نوازی» از ایده‌هایی است که می‌تواند این تعامل را فعلیت ببخشد. همچنین یکی از دست‌آوردهای صبا این است که برای نخستین‌بار درکنارِ سایرِ فعالیت‌های رقابتیِ عملی، بخشِ پژوهش را نیز در کنارِ و در تعاملِ با بخش‌های عملیِ موسیقی قرار داد.

بخش غیر رقابتی:

در این بخش با تعاملِ مستقیمِ گروه‌های نوازندگی و آهنگ‌سازی، مجالی برای بروز و ظهورِ خلاقیت و استعدادِ دانشجویان پیدا می‌شود و درکنار آن صبا می‌کوشد تا این تعامل را از یک اجرای رسیتالِ صرف استعلا دهد و امکاناتِ متنوعی برای دانشجویان فراهم سازد. یکی از مهم‌ترینِ این برنامه‌ها ضبط و نشرِ آثار است. بدین‌نحو‌که آثارِ برگزیده و انتخاب‌شده توسطِ هیأتِ اجرایی در یک استودیوی مجهز ضبط می‌شود. اولاً هم نوازندگان با ضبط و کار نیمه‌حرفه‌ای آشنا می‌شوند، ثانیاً هم آهنگ‌سازان چند کارِ ضبط‌شده‌ی باکیفیت از آثارِ خود دارند که برای رزومه‌ی خود می‌توانند از آن استفاده کنند. جشنواره در بخش غیر رقابتی دو زیربخش میان‌رشته‌ای و موسیقی را شامل است که در بخش موسیقی پذیرای طرح‌های اجراییِ متقاضیان اعم از برنامه‌ی رسیتال، ارسال آثار آهنگ‌سازی، طرح‌های پژوهشی، سمینار و... خواهد بود، که به‌نحوی در بخش رقابتی گنجانده نمی‌شوند و جای عرضه ندارند. متقاضیان می‌توانند با ارتباط مستقیم با دبیرخانه‌ی جشنواره یا تماس تلفنی یا حضوری با کادرِ اجراییِ جشنواره در دانشکده‌ی موسیقیِ دانشگاه هنر، دبیرخانه را از طرح‌های پیشنهادیِ خود مطلع کنند. بخش میان‌رشته‌ای به‌عنوان پلت‌فرم معرفی و اجرای ایده‌های خلاق و خاص، به‌منظورِ تولید آثار، محصولات یا رویدادهای فرهنگی تبیین شده‌است و در هر دوره محتوای منحصربه‌فردی به خود می‌گیرد.

بخش جنبی:

با توجه به مقیاسِ بخشِ اصلیِ جشنواره، تیمِ صبا برای بخشِ جنبیِ هر دوره تعدادی رویداد پیش‌بینی کرده‌است. «مروری بر آثارِ یک موسیقی‌دان شاخص»، «بزرگ‌داشت»، «مسترکلاس»ها، «کارگاه‌»ها، «کنسرت»ها و... ازجمله بخش‌های مشخصی هستند که صبا هرساله به برپاییِ آن‌ها همت دارد.

 

 داوطلبان می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت sabamusicfestival.com و مطالعه‌ی کامل متن فراخوان نسبت به ثبت‌نام در این جشنواره اقدام کنند. براساس متن فراخوان دومین دوره‌ی جشنواره‌ی موسیقی صبا آخرین مهلت ارسال آثار بـرای دبیرخانه، ۳۰ مهر ماه خواهد بود. برگزیدگان نهایی علاوه بر دریافت جوایز نقدی در رویداد بهاره‌ی صبا در دوره‌ی بعد، اجرای رسمی خواهند داشت.

دکتر "حمید عسکری رابری"، رئیس دانشکده‌ی موسیقی دانشگاه هنر و رئیس دومین دوره‌ی جشنواره صبا راجع به این جشنواره گفته است: "جشنواره موسیقی صبا، نمودارِ هم‌دلی و توانایی‌های تخصصیِ دانشجویانِ موسیقی کشور است و حضور در این جشنواره می‌تواند نشانه‌ی حیات موسیقایی جوانان و حرکت در مسیر پیشرفت باشد. با همراهیِ جشنواره‌ی صبا در مسیری امیدبخش و انرژی‌آفرین حرکت کنیم. "

هم‌چنین "پوریا رمضانیان"، دبیر دومین دوره‌ی این جشنواره نیز درباره‌ی تأخیر در برگزاری جشنواره گفته است: "هر رویداد مفصل یا جشنواره‌ای با این ابعاد ممکن است در برگزاری دوره‌ی دوم خود، با مشکلاتی مواجه باشد چراکه ازیک‌سو باید قوت‌های دوره‌ی نخست را حفظ کند، و ازسوی‌دیگر باید مشکلات و نواقص پیش را برطرف کند. برطرف کردن این نواقص نیازمند فراهم شدن زیرساخت ها‌ و تدوینِ آیین‌نامه‌ی مشخص بود که خوشبختانه در مدت دوساله در این زمینه به ثباتی نسبی رسیدیم.  در این دوره برای بخش رقابتیِ آنسامبل‌ها، امکان بهره‌مندی از مربی‌های کارآزموده فراهم شده است که به‌زودی توضیحات مفصل در این ارتباط در وب سایت جشنواره منتشر خواهد شد." دبیر دومین دوره‌ی جشنواره صبا اظهار کرد: "این جشنواره‌ی امسال میزبان مسابقه‌ی آهنگ‌سازی استاد "احمد پژمان" است. این جشنو اره‌ی آهنگ‌سازی نیز با تأخیری پنج‌ساله برگزار می‌شود که صبا در این دوره بانی آن خواهد بود. هرچند باید دید این میزبانی به‌طور دائم است یا خیر، که این مسأله نیازمند بررسی دقیق‌تری است. فراخوان این مسابقه نیز به‌زودی در سایت جشنواره‌ی صبا انتشار خواهد یافت." رمضانیان افزود: "در این دوره از جشنواره ما در مواردی محدود از چند داور بین‌المللی هم برای قضاوت دعوت کرده‌ایم." وی توضیحات تکمیلی درمورد بخش‌های مختلف جشنواره را به نشستی خبری موکول کرد.

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها