{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

اینفلوئنسرهای موسیقی در فضای مجازی چه می کنند؟

خودت را تبلیغ کن و پول دربیاور

خودت را تبلیغ کن و پول دربیاور
کدخبر : 640

امروزه به دلیل حضور پررنگ شبکه‌های اجتماعی سبک زندگی مردم تغییر کرده است و اگر در اینترنت جست‌وجویی کنیم، شیوه‌های مختلفی برای تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر موفق در شبکه‌های اجتماعی به خصوص اینستاگرام ارائه می‌شود و هر فردی با هر جایگاه اجتماعی و فرهنگی می‌تواند در عرصه‌های مختلف خود را تبلیغ کند و به مرور به یک مرجع تبدیل بشود. افرادی که با یادگیری شیوه‌های تبلیغ در اینستاگرام و استفاده از عکس‌ها، ویدئوها و متن‌هایی با جذابیت بصری بالا خود را چنان عرضه می‌‌کنند که مردم بپذیرند این افراد در حرفه خود مهارت و سواد لازم و کافی را دارند و می‌توان به توصیه‌ها و اطلاعات آن‌ها اعتماد کرد.

اقتصاد هنر آنلاین-فاطمه اسماعیلی: با ظهور شبکه‌های اجتماعی و تلاش افراد برای مشهور کردن خود و کاری که در آن مشغول به فعالیت هستند، فضایی ایجاد می‌کنند که مردم عادی با دیدن تصاویر و متون آن‌ها مرعوب شوند. و در کنار آن هرچه تعداد لایک‌ها و دنبال کننده‌های یک صفحه بیشتر باشد، مهر تاییدی به مهارت و جایگاه خاص آن افراد می‌زند.

شهریه های بی حساب و کتاب

اینفلوئنسرهای موسیقی که در شاخه های مختلف این هنر مشغول به فعالیت هستند و آزادی‌هایی در زمینه آموزش و شهریه کلاس‌هایشان دارند که معلم‌های موسیقی دیگر که در آموزشگاه‌ها تدریس می‌کنند با آن مواجه نیستند.

شاید بتوان چند دلیل به گرایش افراد به فعالیت در صفحات شخصی خود توضیح داد. اصول آموزشی و جذب معلم موسیقی در آموزشگاه‌ها شاید آنچنان که از دور به نظر می‌آید با قاعده و قوانین خاصی همراه نباشد. شاید به نظر برسد که یک معلم موسیقی باید به صورت آکادمیک این رشته را خوانده باشد یا مدرک مربی‌گری از وزارت ارشاد داشته باشند تا یک آموزشگاه آن‌ها را قبول کند. اما مهم‌ترین چیزی که برای مدیران آموزشگاه‌ها مطرح است، سابقه‌ای خوب و داشتن دنبال کننده‌های بالا در صفحه اینستاگرام است و هرچه یک فرد در شبکه‌های مجازی بیشتر فعالیت داشته باشد، می‌تواند در روند جذب‌شان کمک کند.

یکی دیگر از دلایل اقبال افراد به فعالیت در اینستاگرام، نحوه کسب درآمد در آموزشگاه‌های موسیقی است. قانونی که در تمام آموزشگاه‌ها وجود دارد به این صورت است که هر سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعرفه‌ای برای شهریه کلاس‌ها در نظر می‌گیرد و باتوجه به امکانات و محله یک آموزشگاه نرخ شهریه‌ها تفاوت اندکی پیدا می‌کند و با معلم‌های موسیقی نیز به صورت پنجاه پنجاه حساب می‌شود. نکته‌ای که باعث می‌شود بسیاری از افراد نخواهند نیمی از درآمد خود را به آموزشگاه‌ها بدهند. حتی گفته می‌شود بعضی از آموزشگاه‌ها شرایطی را پیش پای معلم های موسیقی می‌گذارند که به صورت اخلاقی قابل دفاع نیست. اینکه هر فردی که می‌خواهد کلاس داشته باشد باید شاگردهایش را همراه خود بیاورد وگرنه در این صورت جذب نمی‌شوند.

مهارت کم، هیاهوی زیاد

به گفته بسیاری از معلم‌های موسیقی افرادی در صفحات شخصی اینستاگرام خود قطعاتی خاص را با سرعت بالا می‌نوازند و خود را برای آماتورهای حوزه موسیقی حرفه‌ای نشان می‌دهند اما در واقع سواد موسیقیایی خوبی ندارند و نت‌ها و ضرب‌های یک آهنگ را نمی‌شناسند. همچنین بسیاری از اینفلوئنسرها دنبال کننده و لایک‌های غیر واقعی را خریداری می‌کنند و ممکن است بسیاری از افراد متوجه غیرواقعی بودن این اعداد نشوند.

البته نکته قابل توجه این است که تمام اشخاصی که در صفحات شخصی خود وقت می‌گذارند و فعالیت جدی دارند، ممکن است که معلم‌هایی با سواد موسیقیایی کم نباشند و از فضای مجازی به عنوان یک ابراز برای تبلیغ هنر خود و جذب هنرجو استفاده کنند. اما در هر صورت مسئله مهم این است که وارد دورانی شده‌ایم که معلم‌های حرفه‌ای موسیقی به دلیل دوری از چنین فضاهایی کمتر میان مردم شناخته می‌شوند و افرادی با سواد و مهارت کمتر بیش از پیش خود را در معرض دید عموم قرار می‌دهند و از همین طریق نیز می‌توانند تبلیغات دریافت کنند و کسب درآمد داشته باشند.

آموزش آنلاین، نتیجه‌ی آفلاین!

یکی از شیوه‌های رایج برای تدریس موسیقی میان اینفلوئنسرها آموزش آنلاین است. شرایط این شکل از آموزش هرچقدر هم از کیفیت خوبی برخوردار باشد اما نمی‌تواند به سطح مطلوبی از تدریس حضوری برسد. آموزش آنلاین به این صورت است که معلم ویدئوهای آموزشی را ضبط کرده و هربار برای شاگرد خود می‌فرستد و در ساعات مشخصی به سوالات هنرجوهای پاسخ می‌دهد و به نظر می‌رسد هزینه چنین کلاس‌هایی بیشتر از آموزشگاه‌های موسیقی باشد.

موضوع قابل توجه آن است که فروش بسته‌های آموزشی موسیقی وجود دارد که معلم یک بار آن ها را ضبط می‌کند و بدون توجه به شرایط متفاوت هر هنرجو بسته‌ها را می‌فروشند و این گونه سطح کیفیت آموزشی بسیار کم می‌شود.

*

به نظر می رسد ظهور اینفلوئنسرها باعث شده است که سطح کیفیت آموزش شاخه‌های مختلف موسیقی کاهش یابد و با پدیده‌ای جدید از شیوه‌های جدید تدریس مواجه باشیم که گاه تفکیک معلم‌ خوب از بد را سخت‌تر می‌کند.

 

 

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها