{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

گزارشی از روند زیرساخت‌های گردشگری کندوان

میراث فرهنگی برای روستای کندوان چه کرده است؟

میراث فرهنگی برای روستای کندوان چه کرده است؟
کدخبر : 803

میراث فرهنگی منطقه کندوان درحال انجام زیرساخت‌های گردشگری روستای تاریخی کندوان است و همچنان مسائل مختلفی برای رسیدن به حد مطلوب برای گردشگری روستا و بومیان آنجا وجود دارد.

اقتصاد هنر آنلاین-فاطمه اسماعیلی: "احمد نعمتی" مدیر پایگاه میراث فرهنگی کندوان درباره روند پیشرفت زیرساخت‌های گردشگری روستای کندوان به اقتصاد هنر آنلاین گفت: میراث فرهنگی منطقه تاریخی کندوان را ثبت ملی کرده است و درواقع کارهای حفاظتی آنجا را انجام می‌دهد. در واقع مرمت و مجوز برعهده میراث فرهنگی است. اگر کسی مجوزی بخواهد باید به دهیاری مراجعه کنند و بعد ما آن را استعلام می‌کنیم که با این نوع معماری و مصالح می‌توانید آن را مرمت کنید. در بحث مالکیت نیز هر خانه‌ای برای مالک خودش است و به نام دولت و میراث فرهنگی نیست.

نعمتی افزود: زیرساخت‌های گردشگری متفاوتی در آنجا انجام شده است. مثلا یک گردشگر به آنجا می‌آید و می‌خواهد آنجا اقامت داشته باشد. در این دو سالی که در کندوان مشغول به فعالیت هستیم به بومیان روستا 30 مجوز بوم گردی داده‌ایم. در واقع خانه‌ای سنددار که روستاییان در آن زندگی می‌کنند، نیمی از آن به محل اقامت گردشگران تبدیل می‌شود و یا اگر دوخانه داشته باشند، یکی از آن‌ها را اجاره می‌دهند. همچنین هتل کندوان حدود 60 نفر ظرفیت دارد و با دادن این مجوزها تعداد کسانی که می‌توانند اقامت کنند، نزدیک به 200 نفر شده است.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی کندوان در پاسخ به این سوال که میراث فرهنگی چه برنامه‌هایی در نظر دارد تا این روستا مانند منطقه کاپادوکیا ترکیه پررونق شود، گفت: کندوان و منطقه کاپادوکیا ترکیه از نظر ساختاری شبیه به یکدیگر هستند اما کاپادوکیا خالی از سکنه است و محلی برای برگزاری انواع نمایشگاه و رستوران و مراسم هاست و دست دولت در آنجا بازتر است. اما روستای کندوان به خاطر آنکه اهالی روستا همچنان آنجا زندگی می‌کنند و همچنان دامداری و زنبور داری و باغ داری می کنند نمی‌توان وقتی چنین شرایطی داخل روستا وجود دارد نمی توان بافت روستا را به کل تغییر داد و مردم بومی را از آنجا بیرون کرد.

احمد نعمتی در ادامه افزود: میراث فرهنگی با کمک دهیاری 95 درصد سنگ فرش کل روستا را انجام داده است و وضعیت سرویس‌های بهداشتی را بهبود بخشیده است.

همچنین پیمان کاری این کارها برعهده میراث فرهنگی است و کف سازی به صورتی انجام شده است که به بافت خانه‌ها آسیبی نمی‌زند و مسیر اصلی در حال بازسازی است. این فعالیت ها براساس طرح جامعی است که در هیئت راهبردی که ده عضو دارد، تصویب شده است. به این گونه نیست که میراث فرهنگی به صورت گزینشی به یکی مجوز بدهد. همچنین  ورودی روستا درحال سازماندهی است و قرار است پارکینگ و بازارچه صنایع دستی ایجاد کنیم و ورود سواری‌ها را به داخل روستا محدود کنیم.

وی ادامه داد: در ابتدای روستا یک سری ساخت و سازهای غیرمجاز اتفاق افتاده است که نه تقصیر روستایی‌ها و نه دولت است. موضوع این است که سال 1376 روستای کندوان ثبت ملی شده است. قبل از آن یعنی دهه پنجاه و شصت ساخت و سازهایی در روستا صورت گرفته که با بافت روستا یکی نبوده است و کسی هم به صورت ناظر وجود نداشته است که به آن‌ها تذکری بدهد. الان یک سری اعتبارات می‌خواهد که آن‌ها را تملک کنیم و دولت برنامه‌ریزی‌هایی کرده است تا این افراد را به ورودی کندوان جا به جا کنیم و بعد آن خانه‌ها را تخریب کنیم. البته اعتبار کلانی می‌خواهد که در حال حاضر وجود ندارد.

نعمتی درباره برنامه‌های آینده این منطقه برای جذب گردشگران گفت: بحث اصلی روستا زیرساخت ها است. یعنی ما الان تجاری‌های غیر مجاز را می‌خواهیم به داخل بازارچه هدایت کنیم تا دیگر مناظر روستا را بهم نریزند. اکثر افرادی که آنجا محصولات خود را می‌فروشند، از محلی ها و بومی‌های آنجا هستند.

همچنین پارکینگ که ایجاد بشود، می‌خواهیم محل پیاده‌رو، درشکه و ماشین‌های برقی در آنجا سازمان دهی کنیم و منتظر هستیم اعتبار امسال مشخص شود تا بازارچه را شروع به ساخت کنیم.

اما مباحث بعدی که درباره سرمایه گذاری برای جذب گردشگر است مانند ساخت و ایجاد تله کابین و زیپ لاین، نیاز به سرمایه گذار دارد و باید مکان یابی صورت بگیرد. سیاست دولت این است که سرمایه گذار بخش خصوصی بیاید و کارها سرعت بیشتری بگیرند.

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها