{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

مدیر دومین اکسپو هنر ارمنستان در گفت و گو با اقتصاد هنر آنلاین مطرح کرد:

خواستیم اهالی هنر ایران به اکسپو ارمنستان بپیوندند

خواستیم اهالی هنر ایران به اکسپو ارمنستان بپیوندند
کدخبر : 230

به تازگی دومین اکسپو هنر ارمنستان با حضور بیست گالری در محل آرت اکسپو ایروان، برگزارشد. در این رویداد هنری دو گالری "ویستا" و "سایه" از ایران نیز حضور داشتند و آثار نقاشی کلاسیک و تعدادی آثار مجسمه و چیدمان به نمایش گذاشته شدند.

اقتصاد هنر آنلاین به همین بهانه و به منظور دریافت جزییات چگونگی همکاری و حضور ایران در این اکسپو و همچنین اطلاع از ساز و کار و رویکرد این رویداد با کیوریتور این اکسپو گفت و گو کرده است، که در ادامه می خوانید:

با توجه به این که اقتصاد هنر آنلاین رویکرد رسانه ای خودش را در مورد اقتصاد هنر تعریف کرده، می خواهم راجع به اسپانسر و شرایط اقتصادی برگزاری این رویداد برای ما بگویید.

با توجه به اینکه امسال دومین سال برگزاری این رویداد است، موفق شدیم حمایت مالی یکی از بانک های ارمنستان را به خودمان جلب کنیم و سال پیش از نظر مسائل مالی خیلی با مشکلا ت مواجه بودیم و شرایط سخت بود، اما امسال توانستیم حامی مالی داشته باشیم. با توجه به جغرافیای ارمنستان که همسایه کشورهای دیگر مثل ایران و آذربایجان و... است، علاقه مند بودیم به اینکه این رویداد را تبدیل به یک رویداد فرهنگی کنیم، خصوصا در مورد ایران و وضعیت هنری که دارد، دوست داشتیم موقعیتی ایجاد کنیم که هنرمندان و اهالی هنر ایران هم به ما بپیوندند و این خودش یک بهانه ای برای حضور ایرانیان در ارمنستان بشود.

چه نیازی احساس کردید راجع به اینکه ارمنستان هم نیازمند یک اکسپو است و پایتختتان باید مجهز به یک اکسپو هنری شود؟

از نظر ما کمبود پلتفرم  و رویدادهای هنری برای آرتیست های ارمنی خیلی مشهود است. خوب موقعیت آماده بود و تعداد زیادی هنرمند در حال کار بودند در عین حال هنر زیر زمینی ارمنستان هم شکل گرفته بود و داشت فعایت می کرد، همه این انرژی ها و صورت مسئله ها وجود داشت و این  آمادگی از قبل برای این رویداد وجود داشت.همچنین می خواستیم برای صاحبان کلکسیون( کلکتورها) و از طرف دیگر مردم بومی این منطقه این فرصت را ایجاد کنیم تا مردم بومی ارمنستان بتوانند هنر و هنرمندان کشورهای دیگر را در کشور خودشان تماشا کنند و در عین حال وجود زمینه های تبلیغاتی  باعث شد احساس کنیم که می توانیم این اکسپو را به عنوان یک بازار هنری ایجاد کنیم.

نحوه دعوت در این اکسپو چگونه بوده است؟ آیا شرکت کنندگان از طریق فراخوان در این رویداد حضور پیدا کردند، یا دبیرخانه ای وجود داشته است که یک سری هنرمندان و گالری ها را دعوت کرده ، ساز و کار حضور در این اکسپو به چه شکل بوده است؟

ما در قدم اول این ایده را داشتیم که با یک استاندارد مورد قبول این اکسپو برگزار شود در نتیجه برنامه مان این بود که تنها از گالری ها دعوت کنیم. و دوم اینکه در زمینه هنرهای معاصر( مدرن آرت) فعال باشد. و حداقل در چند تا از رویدادهای بین المللی هنر شرکت کرده باشد و نزدیک به این استانداردهایی باشد که ما در نظر داشتیم. بنابراین به الگوهای اکسپوهای معتبر جهان نگاه کردیم و سعی کردیم استاندارهایمان را به آن ها نزدیک کنیم، به طور مثال تعدادی قانون تعریف کردیم، از جمله اینکه آن گالری به صورت فیزیکی وجود داشته باشد و مجازی نباشد و ما یک هیئت مشاوران  تشکیل دادیم که به کیفیت آثار توجه می کنند و از میان گالری ها و آثار رسیده انتخاب کردیم

سال گذشته این اکسپو به صورت دعوتی بوده اما امسال قدری ایده مان را تغییر داده ایم و از آن جایی که این یک رویداد فرهنگی ست، حامیان مالی در ارمنستان علاقه منداند که به رویدادهای فرهنگی کمک کنند و این خیلی نکته مهمی ست، با توجه به این که ترکیبی از این ها، یعنی حمایت دولتی، حمایت بانک ها و بخش خصوصی با هم دیگر باعث شده است که بتوانیم این رویداد را با حمایت مالی خوبی برگزار کنیم.

با توجه به این که در کل جهان نسل جوان تری وارد عرصه هنر شده، و این نسل در هنر ارمنستان هم مشاهده می شود و  نسل اینترنت نام گرفته، و رویکرد تکنولوژیک دارد،  یکی از عوامل برپایی این اکسپو این نیست که شما با نگاه نوگراتری به هنر کشورتان نگاه کنید و از آن جوان ها کمک بگیرید و کمکشان کنید؟

گروه های جوان تر که متوجه شدند که یک پلتفرمی در اختیارشان در قرار اده می شود خودشان اعلامی آمادگی کردند. در نتیجه شروع کردند به جمع آوری کارهای خودشان و درست کردن گروه های هنری.  وقتی که دیدند این بستر آماده است به سمت هنرهای جدیدتر مثل ویدئو آرت هم رفتند برای این است که امسال این نوع از هنر هم این جا بیشتر دیده می شود.

 

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها