{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

نمایشگاهی سالیانه چاپ دستی آموزشگاه چارسو با ساختاری آموزشی

حرکت گروهی و تکنیک درست دراین نمایشگاه‌ها مهم است

حرکت گروهی و تکنیک درست دراین نمایشگاه‌ها مهم است
کدخبر : 622

چاپ دستی به عنوان یکی از تکنیک‌های ارائه آثار تجسمی در ایران آموزش داده می‌شود. اما این تکنیک به دلیل هزینه زیاد و شرایط خاص کارگاهی در دانشگاه‌ها کمتر مورد توجه می‌گیرد. آموزشگاه "چارسوی هنر" یکی از فضاهای آموزشی است که به طور منظم کلاس‌های چاپ دستی را برگزار می‌کند و در کنار این کلاس‌ها به کوشش "المیرا میرمیران" هنرمند و معلم چاپ دستی نمایشگاه سالیانه‌ای از آثار هنرجویان این کلاس‌ها در گالری "هفت ثمر" برگزار می‌شود. دراین کلاس‌ها هنرجویان تکنیک چاپ دستی، ارائه اثر و کار گروهی را یاد می‌گیرند.

اقتصاد هنر آنلاین-مه‌سیما شکریان: امروزهفتمین نمایشگاه چاپ دستی هنرجویان آموزشگاه "چارسو" افتتاح می‌شود. این نمایشگاه‌ها از سال‌ها 82 یا 83 با هدف بستر سازی و در واقع آغاز راه ورود هنرجویان به فضای حرفه‌ای در آموزشگاه "چارسو" شکل گرفته است و سابق بر این در رشته‌های دیگر تجسمی مثل گرافیک و نقاشی و تصویرسازی هم برگزار می‌شد. اما در سال‌های اخیر فقط در رشته چاپ دستی در گالری "هفت ثمر" ادامه پیدا کردند. دراین نمایشگاه‌ها هر سال هنرجویان جدیدی شرکت می‌کنند و هنرجویان سال‌های قبل هم اگر تمایل داشته‌باشند می‌توانند در نمایشگاه‌ شرکت کنند. در این هفت سال شاید یک یا دو بار موضوع کاری واحدی برای آثار این نمایشگاه‌ها انتخاب شده ‌باشد، اما درسال‌های دیگرهنرجویان درانتخاب موضوع آزادی عمل داشتند. در واقع موضوع اصلی این نمایشگاه‌ها تکنیک چاپ دستی و یادگیری فعالیت گروهی و ارائه اثر هنری در نمایشگاه است. در این نمایشگاه هنرمندان باید در تمامی مراحل برگزاری یک نمایشگاه از قبیل آفرینش اثر، چیدمان کارها در گالری، تبلیغات و دیگر مراحل شرکت کنند و تمامی این‌ها را تجربه کنند. در این فعالیت گروهی چرایی استفاده از چاپ دستی مهم است و تبدیل ایده هر هنرمند به اثری هنری و قابل ارائه در نمایشگاه مورد توجه می‌گیرد. نکته مورد توجه دیگر در این نمایشگاه‌ها ارائه درست چاپ دستی بدون اشکالات تکنیکی است.

"المیرا میرمیران" برگزار کننده این نمایشگاه‌ها می‌گوید: "این نمایشگاه ساختاری آموزشی دارد و حرکت گروهی در این نمایشگاه بسیار مهم است. خوشبختانه تا به امروز هم نتایج خیلی خوبی داشته‌است.

نکته بسیار مهم دیگر این است که هنرجویان در این کلاس‌ها فقط تکنیک چاپ را یاد نمی‌گیرند، بلکه باید بدانند چرا از این تکنیک استفاده می‌کنند. یادگیری تکنیک در این کلاس‌ها به این منظور نیست که هنرجو یک یا دو اثر چاپ دستی در مجموعه آثارش داشته باشد، نتیجه این کلاس‌ها آموزش هنرجویانی است که هنرمند متخصص چاپ دستی خواهند شد."

این نمایشگاه 29 شهریور با آثاری از "الهام رادفر"، "مریم یسلیانی"، "یلدا جهان پناه"، "دانا دهقان"، "ملیکا نیک محمدی"، "ثریا کلبادی"، "سارا سرافرازفرد"، "آیدا پاشاخانلو" و "سهیل قیم‌حسین‌خانی" افتتاح می‌شود و تا سوم مهر ادامه دارد.

781e1cff-f647-4a89-bbd7-57595021b1c2

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها