{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

بودجه بخش فرهنگ و هنر در سال ۱۴۰۰ چقدر است؟

بودجه بخش فرهنگ و هنر در سال ۱۴۰۰ چقدر است؟
کدخبر : 2340

معاونت پارلمانی رئیس جمهوری روز چهارشنبه (۱۲ آذرماه)، لایحه بودجه ۱۴۰۰ را تقدیم رییس مجلس کرد. در این لایحه بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک هزار و ۲۵۵ میلیارد و ۸۴ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

هنرام‌روز:

بودجه بخش تجسمی و موسیقی

از میان بودجه در نظر گرفته‌شده برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۱۲۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان به بخش‌های هنرهای تجسمی و موسیقی اختصاص داده شده است  و بودجه پیشنهادی این دو حوزه در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته با افزایش بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان همراه بوده است.

در لایحه بودجه تنظیم شده توسط دولت، سهم «برنامه حمایت و گسترش هنرهای تجسمی» ۴۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برآورد شده است. این رقم پیشنهادی سال گذشته ۳۳ میلیارد و ۹۲۵ میلیون تومان بود. این رقم با حدود ۱۰ میلیارد افزایش همراه بوده است.  زیر مجموعه‌های این ردیف بودجه به شرح زیر است:

حمایت از آموزش، ترویج و حفظ آثار بومی و قومی ایران اسلامی (۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان)

حمایت از موسسات، انجمن‌ها، مراکز و تشکل‌های صنفی هنرهای تجسمی (۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان)

نظارت بر فعالیت‌های تجسمی (۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان)

حمایت از حضور بین‌المللی هنرمندان تجسمی (۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان)

کمک به تقویت آرشیوهای هنر بومی (یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان)

کمک و حمایت از برگزاری نمایشگاه‌ها و همایش‌های هنری تجسمی (۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان)

فعالیت‌های موزه هنرهای معاصر (۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان)

صدور مجوز برگزاری جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها، دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی هنرهای تجسمی، تاسیس نگارخانه‌ها، ورود و خروج آثار هنری، نصب مجسمه و یادمان و علائم و نشانه‌ها (۴ میلیارد تومان)

همچنین در بودجه پیشنهادی دولت برای سال  ۱۴۰۰ برای بخش «برنامه حمایت و صیانت از موسیقی ملی»، ۸۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. این رقم در بودجه پیشنهادی سال ۹۹،  ۵۵ میلیارد و ۹۰۷ میلیون بوده که امسال با افزایش حدودا ۲۵ میلیاردی همراه شده است.

زیر مجموعه‌های این ردیف بودجه به شرح زیر است:

ایجاد آرشیو ملی موسیقی ایران (یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان)

حمایت از برگزاری جشنواره‌های موسیقی (۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان)

حمایت از تولید، ساخت و اجرای موسیقی صحنه‌ای (۲۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان)

حمایت از حفظ و اشاعه موسیقی نواحی و آئینی ایران (۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان)

نظارت بر فعالیت‌های حوزه موسیقی (۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان)

حمایت از حضور بین‌الملل موسیقدانان و گروه‌های موسیقی (یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان)

کمک به موسسات، مراکز، انجمن‌ها، کانون‌ها و تشکل‌های صنفی موسیقی (۸۰۰ میلیون تومان)

حمایت از ارکسترهای ملی و سمفونیک (۲۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان)

کمک به خانه موسیقی و موزه موسیقی (۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان)

کمک به بنیاد فرهنگی هنری رودکی (۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان)

صدور مجوز انتشار آثار موسیقی، اجرای موسیقی، پروانه تاسیس و فعالیت مراکز موسیقی (۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان)

بودجه بخش سینما و نمایش

براین اساس سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری که سال قبل ۲۱۰ میلیارد تومان بودجه داشت، برای سال آینده  ۲۷۵میلیارد تومان در نظر گرفته شده‌است.

سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری نیز زیرمجموعه‌های مختلفی دارد که برای هر کدام جداگانه ردیفی مشخص شده؛ برای مثال حمایت از جشنواره فیلم فجر ۲۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و حدود ۱۷۲ میلیارد تومان هم برای حمایت و گسترش سینمای ملی درنظر گرفته شده است.

در بخش حمایت و گسترش هنرهای نمایشی ۱۲۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در بودجه ثبت شده است که سال قبل این رقم کمی بیش از ۸۴ میلیارد تومان بود.

در جزئیات براورد هزینه‌های هنرهای نمایشی در سال‌های قبل نام موزه تئاتر جداگانه و در کنار نام خانه تئاتر می‌آمد که برای سال آینده حذف شده و فقط به درج نام موزه تئاتر عروسکی با درنظرگیری بودجه دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی اشاره شده است.

61793935

61793958

61793959

61793960

میراث فرهنگی و گردشگری و کتاب و ادبیات

در این لایحه همچنین مجموع اعتبارات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ۱۳.۹۴۳.۲۲۴ میلیون ریال (۱۳۹۴ میلیارد و ۳۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان) برآورد شده است.

این بودجه در دو بخش اعتبارات هزینه‌ای به مبلغ ۶۰۱۱ میلیارد و ۱۳۸ میلیون ریال و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به مبلغ ۷۹۳۲ میلیارد و ۸۶ میلیون ریال محاسبه شده است.

مجموع اعتبارات مصوب وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۲.۷۲۸.۷۱۸ میلیون ریال بود که بودجه ۱۴۰۰ در مقایسه با آن، حدود ۱۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

از مجموع بودجه‌های پیشنهادی در لایحه بودجه ۱۴۰۰، ۱۸۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به توسعه نشر و ترویج کتاب‌خوانی اختصاص یافته است.

بر اساس این لایحه، اعتبارات هزینه‌ای که برای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی درنظر گرفته شده به این شرح است: ۱۴۰,۰۰۰ میلیون ریال برای حمایت از برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ۱۴۰,۰۰۰ میلیون ریال برای کمک به برگزاری مراسم، جشنواره‌ها، نشست‌ها، هفته کتاب و مسابقات کتاب و کتاب‌خوانی، ۴۵,۸۱۰ میلیون ریال برای توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی با اولویت مناطق کمتر توسعه‌یافته، ۲۵,۰۰۰ میلیون ریال برای حمایت از حضور بین‌المللی نویسندگان، ۳۰,۸۹۰ میلیون ریال برای حمایت از تبلیغ و اطلاع‌رسانی کتاب (عنوان کتاب)، ۵۰,۰۰۰ میلیون ریال برای نظارت بر موسسات انتشاراتی،  ۱۱۰,۰۰۰ میلیون ریال برای بررسی کتاب (میلیون صفحه)، ۳۵,۰۰۰ میلیون ریال برای حمایت و ساماندهی انجمن‌های ادبی و فرهنگی، ۵۰,۰۰۰ میلیون ریال برای برنامه‌ریزی در حوزه نشر و کتاب،  ۸۰,۰۰۰ میلیون ریال برای کمک به برگزاری نمایشگاه‌ استانی کتاب، ۵۰۰,۰۰۰ میلیون ریال برای کمک به خرید کتاب برای تقویت کتابخانه‌ها و موسسات فرهنگی و پژوهشی غیردولتی، ۱۶۰,۰۰۰ میلیون ریال برای کمک به شبکه توزیع کتاب، ۹۰۰۰۰ میلیون ریال برای تخفیف در بهای کتاب در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، ۶۶۰,۰۰۰ میلیون ریال برای کمک به خرید کتاب توسط دانش‌آموزان، دانشجویان و طلاب از طریق انتشار کارت اعتباری.

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها