{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

به مناسبت زادروز اکبر رادی

راوی مشکلات مردم

راوی مشکلات مردم
کدخبر : 693

"اکبر رادی" نویسنده‌ای بود، که در آثارش از درد اجتماع و مردمش نوشت. او معتقد بود که در زندگی روزمره و بین مردم معمولی آنقدر مسئله وجود دارد، که هر کدام این‌ها می‌تواند موضوع یک نمایشنامه باشد و لزومی ندارد، برای نوشتن به جوامع دیگر یا به مرمت متون کهن روی آوریم. رادی باور داشت اگر هنرمند با مضامین ساده زندگی مردمان جامعه معاصر خود درامی خلق کند، دین خود را ادا کرده است.

به گزارش اقتصاد هنر آنلاین، "اکبر رادی" زادهٔ ۱۰ مهر ۱۳۱۸ در رشت، نمایشنامه‌نویس و داستان‌نویس معاصر ایرانی بود. تحولات پرشتاب اجتماعی سال‌های دهه ۲۰ و ۳۰ تاثیری زیادی بر دیدگاهش گذاشت. این تاثیر در آثار او کاملا مشخص است. آثار "اکبر رادی" به عنوان یکی از پیشگامان نمایشنامه‌نویسی ایران، سرشار از روایت درد و مشکلات اجتماعی مردم است. آثار واقع گرایانه او برگرفته از مشاهدات عینی‌اش است. اولین نمایشنامه جدی اکبر رادی  "روزنه آبی" بود که در سال ۱۳۴۱ به چاپ رسید. او در مورد این اثرش می‌گفت: "این اثر عصیان نسل علیه حاکمیت فرسوده اما مستقر پدر سالارانه است." روزنه آبی"، شکاف عقیدتی بین دو نسل قدیم و جدید را بیان می‌کند و از تاریخ چاپ این اثر، رادی به عنوان نمایشنامه نویس مطرح می‌شود. او درباره ورودش به نویسندگی گفته بود، که با تماشای تئاتر "خانه عروسک"، "هنریک ایبسن" در دهه ۳۰ به تئاتر نمایشنامه‌نویسی علاقه‌مند شد. گفته می‌شود، چند نمایشنامه او تا به حال به زبان انگلیسی ترجمه شده‌ است. بعد از انتشار نمایشنامه "افول"، "جلال‌آل‌احمد" درباره‌اش می‌گوید: "رادی در افول حسابی طلوع کرد."

"اکبر رادی" درتاریخ پنجم دی‌ماهِ ۱۳۸۶ درگذشت. از جمله آثار او می‌توان از "افول"، "روزنه آبی"، "از پست شیشه"، "مرگ در پاییز"، "لبخند باشکوه آقای گیل"، "هملت با سالاد فصل" و کتاب گفتگوهای این نویسنده را نام برد.

 

 

ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها