{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} ℃ {{weatherData.main.temp}}

گرتا تونبرگ داخل گنبدهای بازسازی شده ازهوای آلوده شهرها رفت

آلودگی هوا نامرئی است!

آلودگی هوا نامرئی است!
کدخبر : 657
مترجم: مه سیما شکریان

"گرتا تونبرگ" فعال محیط زیست در حاشیه "اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد" وارد گنبدهای بازسازی شده از هوای آلوده شهرهای مختلف شد. این گنبدها اثر هنری از هنرمند بریتانیایی "مایکل پینکسی" هستند که در ورودی این اجلاس نصب شده‌اند وتنفس در آن‌ها برای سلامتی ضرری ندارد. اما بوی هوای بازسازی شهرهای مختلف در آن‌ها جریان دارد. گفته می‌شود هیچ یک از نمایندگان کشورها حاضر به ورود به این گنبدها نشده‌اند.

به گزارش اقتصاد هنر آنلاین، "گرتا تونبرگ" (متولد ۳ ژانویهٔ ۲۰۰۳) فعال محیط زیست سوئدی است. او این روزها به خاطر فعالیت برای آگاه‌سازی جهانی در مورد خطرات ناشی از تغییرات اقلیمی، و با سؤال از سیاستمداران برای پاسخگویی به عدم اقدام خود در مورد بحران آب و هوا، مشهور است. او مدرسه را ترک کرده تا بتواند فعالیت‌هایی در این زمینه انجام دهد و این روزها سخنرانی‌هایی احساساتی او درباره آلودگی محیط زیست در شبکه‌های مجازی جزو پربازدیدترین مطالب هستند.

 او در سخنرانی‌هایش خواستار اقدام فوری برای رسیدگی به آنچه او آن را "بحران آب و هوا" می‌خواند، است. در خانه، تونبرگ پدر و مادر خود را متقاعد کرده تا شیوهٔ زندگی خود را برای کمک به کاهش ردپای کربن تغییر دهند، مثلاً از مسافرت‌های هوایی یا خوردن گوشت پرهیز کنند.

در اوت ۲۰۱۹، تونبرگ  فاصلهٔ میان پلیموت انگلستان تا نیویورک آمریکا را در اقیانوس اطلس در یک قایق بادبانی مسابقه‌ای به طول تقریباً ۲ متر که با انرژی خورشیدی و توربینهای زیرآبی کار می‌کرد، پیمود. این سفر به عنوان نمادی از سفر بین اقیانوسی عاری از کربن اعلام شد که همچنین بیانگر باور تونبرگ به اهمیت کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است. اما به نظر می‌رسد چنین سفری هزینه بالایی هم در برداشته است.

این سفر ۱۵ روز به طول انجامید (14 تا 28 اوت 2019). تونبری در مدت حضورش در قارهٔ آمریکا در "اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد" در نیویورک و در کنفرانس تغییرات اقلیمی COP 25 در سانتیاگوی شیلی شرکت کرد.

"مایکل پینسکی"، هنرمند بریتانیایی، نیز اثر هنری جدید خود نزدیک به ورودی محل برگزاری "اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد" نصب کرده‌است. این اثر شامل 5 گنبد است که هوای پنج کشور از نظر کیفیت آلودگی در آن‌ها قرار دارد. این هنرمند به"آرت نت نیوز" گفته است: "نکته مهم در مورد آلودگی هوا این است که بیشتر آن نامرئی است."

در میان پنج گنبد ارائه شده، هوای شهرهای  تاترای نروژ، لندن، پکن، سائوپلو و دهلی بازسازی شده است. هوای تاترا به این دلیل بازسازی شده که این شهر آغازگر بحث آلودگی محیط زیست است  و لندن هم زادگاه هنرمند است. همچنین شهر پکن یکی از بی کیفیت ترین هوای شهرهای جهان را دارد و دهلی به عنوان آلوده‌ترین شهر جهان معروف است. در سائوپلو نیز کیفیت هوا در اثر سوختن اتانول که بویی شبیه، سرکه ای تقریباً میوه ای دارد، تحت تأثیر قرار گرفته است.

ورود به گنبدهای  آلودگی کاملاً بی خطر است. پینکسی اعتراف کرد، بازدید از این اثر هنوز شامل یک تجربه زیباشناسی نیز هست. اما مردم وقتی از آن بیرون می آیند، احساس خوبی ندارند و سرفه و عرق می کنند.

همزمان با آغاز این کنفرانس ، پینکسی با روسای ایالتی که علاقه مند به بازدید از گنبدها بوده‌اند، در تماس بوده، اما هیچکدام از نمایندگان وارد گنبدها نشدند. پینکسی توضیح داد: "آنها در طول کنفرانس نگران عرق کردن و بوی آلودگی بودند."

این گنبدها اثرات فیزیکی ناگوار آلودگی هوا را نشان می دهد، اما واقعاً برای سلامتی بد نیستند. (در نسخه اولیه این پروژه ، این هنرمند موتور دیزلی برای تولید دود واقعی در گنبد قرار داد)، اما بعد از آن زمان با تیم های بین المللی طعم دهنده و عطرها همکاری کرده است. و در این نسخه به جای دود واقعی از عطرها و رایحه‌هایی استفاده کرده که یاد آور هوای شهرهای مختلف باشد.

"گرتا تونبرگ" فعال نوجوان محیط زیست نیز در حاشیه این جلسات به داخل این گنبدها رفت.

Delhi-pod_Pollution-Pods_Michael-Pinsky_Greta-Thunberg_Dr-Maria-Neira-@WHO_Ben-Hartschuh-1024x682

 

منبع: Artnet.com
ارسال نظر:

  • پربازدیدترین ها
  • پربحث ترین ها